Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1250/zmajev-festival-nauke-u-petak/

Verzija za tampu / To ScreenviewZMAJEV FESTIVAL NAUKE U PETAK


U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u petak 09.02. održava se 6. Zmajev festival nauke, najavila je profesorka biologije i koordinatorka festivala Adrijana Vereš.


Sve radionice i naučni štandovi, istakla je profesorka Vereš, biće u učionicama, a predmetni nastavnici i učenici vredno pripremaju svoje štandove iz hemije, fizike, matematike, biologije, istorije, geografije, engleskog i nemačkog jezika, kao i štand učenika nižih odeljenja.

Zmajev festival nauke se održava zahaljujući podršci Naftne industrije Srbije, koja je projekat Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” uvrstila u spisak projekata u okviru programa „Zajednici zajedno”. Na priredbi će posetioci imati priliku da uživaju u kratkim eksperimentima, filmovima, animacijama, prezentacijama, brojnim radionicama, pitalicama, ukrštenicama, slagalicama, kvizovima i manjim takmičenjima.

Početak aktivnosti je u 16 sati za decu i učenike do četvrtih razreda osnovnih škola, dok se đaci starijih razreda i ostali posetioci očekuju od 17 časova. NIS je ovaj projekat podržao sa milion dinara, pa je za tu sumu kupljeno osam laptopova, osam projektora i osam belih tabli, potvrdila je Andrijana Vereš.

- Pozivamo posetioce iz cele opštine a i šire, da nam se pridruže na našem danu nauke, da promovišemo i negujemo  prave vrednosti, da se družimo i otvaramo nove vidike, rekla je na kraju za naš portal profesorica biologije i ujedno koordinator  festivala Adrijana Vereš.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign