Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

GUŽVA OD RANE ZORE!


Promocija 34. Kobasicijade u Novom Sadu protiče više nego dobro, saznajemo od organizatora. Već od ranog jutra formirali su se redovi ispred štandova sa kobasicama, a sa mesarima iz Turije je i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški.


Poslednja ovogodišnja promocija Kobasicijade koja će se održati ove godine od 16. do 18. februara u Turiji, protiče upravo onako kako se i očekivalo. U Novom Sadu, na Trgu republike, več od ranih jutarnjih sati redovi su ispred štandova na kojima se prodaju kobasice.

Turinski kobasičari, planirano je da danas na Ribljoj pijaci budu do 16.00h, ali kako stoje stvari, i po rečima sekretara Kobasicijade, Željka Popića, gužva je takva, da moguće da već do 14.00h bude sve prodato. Svi koji dodju mogu da probaju pečene roštilj kobasice u kifli, mogu da kupe sveže i sušene turinske kobasice.

Kobasicijada je jedan od najstarijih gastroturističkih manifestacija u Srbiji i od osnivanja neguje humanitarni karakter. Danas su u Novom Sadu, donirali svoje kobasice Udruženju slepih i slabovidih osoba i Udruženju distrofičara, a tom prilikom okupljenim novinarima se obratio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški.

On je rekao da opština čvrsto stoji iza Kobasicijade i podržava ovu značajnu manifestaciju, pozivajući sve da sledećeg vikenda budu gosti opštine Srbobran i dođu u Turiju na Kobasicijadu.

- Naši Turinci su vredni ljudi i nije ni čudo što je Kobasicijada opstala toliko dugo i što traje i svake godine privuče u Turiju na desetine hiljada ljudi. Za našu opštinu ova manifestacija ima poseban značaj i cela opština stoji iza nje. Videćete kada dođete u Turiju kako to izgleda i siguran sam da se nećete pokajati, rekao je između ostalog Paroški.

Paroški je dodao da je važno da se istakne da Kobasicijadu vode mladi ljudi, da oni donose i nove ideje, kao i entuzijazam, tako da Kobasicijada, uz snažnu podršku lokalne samouprave ima potencijal da se i dalje razvija kako u turističkom, gastronomskom, tako i u privrednom smislu.

S.Š.

 

  

Postavio: Administrator dana 2018.02.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen