Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ONI SU NAŠA SNAGA I POTENCIJAL - NAŠE DANAS I SUTRA!


Tako bi mogao da glasi komentar povodom događaja koji je obeležio prošlu sedmicu u OŠ Jovan Jovanović Zmaj gde je šesti put održan Zmajev Festival nauke, a pripremilo ga je sa svojim nastavnicinma preko sto učenika ove škole.


Antički grčki filozof Platon napisao je čuvenu rečenicu: "Učiti svoje dete znanju, ne treba silom, nego igrom."

Izgleda da se upravo ovog recepta drže u OŠ Jovan Jovanović Zmaj gde je pre par dana održan šesti Zmajev Festival nauke. Ako bi smo hteli da simbolično vežemo NIS koji je finansijski podržao ovu manifestaciju i ono što smo videli tokom Festivala, mogli bi smo reći da su se NIS i Zmajev Festival nauke orodili kroz slogan NIS-a koji glasi "Budućnost na delu".

Deca su pokazala da su u njihovim rukama budućnost naše sredine, ali i sadašnjost koja se ogledala u nizu kreativnih rešenja koja smo videli.

- Ove godine imali smo malo drugačiji koncept festivala, od do sada uobičajenog, naime sve radionice su se održavale u učionicama za date predmete radi lakše upotrebe savremene obrazovne tehnologije. Posetioci su uživali u kratkim eksperimentima, filmovima, animacijama, prezentacijama, brojnim radionicama, kvizovima i manjim takmičenjima. Oko 15 predmetnih nastavnika i oko stotinak učenika je vredno pripremalo svoje štandove iz hemije, fizike, matematike, biologije, istorije, geografije, engleskog jezika, nemačkog jezika, a ove godine imali smo i štand učenika nižih odeljenja kao i štand učenika Osnone Škole „Petar Drapšin“ iz Turije, kazala je za naš portal Adrijana Vereš, nastavnik u "Zmaju" i koordinator projekta.

Festival je otvorio predsednik opštine Radivoj Paroški, drag gost festivala je bio Stefan Despotović, direktor direkcije za eksterne komunikacije kompanije NIS.

- "Zajedno sa kompanijom NIS realizujemo projekte koji su namenjeni poboljšanju uslova života naših građana, a jedan od uspešnih projekata je upravo Osnovna škola 'Jovan Jovanović Zmaj', koja je zahvaljujući NIS-u i prepoznavanju dobre volje nastavnika i dece, dobila sredstva za realizaciju ove vredne manifestacije, rekao je prilikom otvaranja Paroški.


- Zahvaljujemo kompaniji NIS koja je omogućila realizaciju festivala, Lokalnoj samoupravi koja nas je podržala u ideji, direktorici, kolegama, nastavnicima a najveću zahvalnost dugujemo učenicima na štandovima, koji su se pripremali za ovo, trudili, borili se za svoje mesto na štandu i dočarali nam zanimljivi svet nauke, otvorili nam nove vidike, dokazali da je budućnost u njima i da je samo potrebno malo truda da iz njih izvučeno ono najbolje, dodala je Ardijana Vereš, koja nam je prenela i lični utisak nakon festivala:

- Što se tiče ličnog utiska, ja sam zadovoljna kako se sve završilo. Bilo je naporno, moram priznati, jer je koordiniranje projekta pored redovne nastave u 2 škole poprilično zahtevno, ali kada vidim decu punih utisaka kako napuštaju našu školu, sav umor nekako nestane. Imali smo mnogo posetilaca iz drugih škola iz opštine, Turinci su se ove godine pokazali kao najzainteresovaniji, ali imali su i štand svojih drugarica iz škole pa su im pružili podršku. Kao i svake godine, na štandu za biologiju je velika gužva, to pripisujem samoj nauci, ona nas okružuje, ona je očigledno i veoma primamljiva deci, a ja se trudim da svake godine dam maksimum od sebe i smislim nešto novo za njih. Predstavnici kompanije NIS su bili veoma zadovoljni te su nam predložili projekte za opremanje učionica, koje ćemo razmotriti sa direktoricom i kolegama.

NIS je u ovaj projekat uložio milion dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima škola je bogatija za niz nastavnih sredstava, računara, projektora i belih tabli.

S.N.

Foto: DK photo 

Postavio: Administrator dana 2018.02.12

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin