Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

2034 METARA KOBASICA PRODATO ZA DVA SATA!


Tačno u podne otvorena je svečano 34. Kobasicijada u Turiji. Desetine hiljada gostiju koji danas šetaju Turijom pozdravio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i svima poželeo dobrodošlicu otvarajući ovu veliku manifestaciju...


Uz tamburaše, zvuk bičeva, probijajući se kroz gomile naroda okupljenih u centru Turije, tačno u podne nošena на paleti stigla je kobasica koju su turinski mesaru pravili dva dana i dve noći i koja je ove godine dugačka 2.034 metra.

Turinci vole da kažu da je Turija centar sveta, a danas je ona sasvim sigurno okupila zaljubljenike u kobasice, a došli su iz svih krajeva i sa svih meridijana. Srodna i prijateljska udruženja iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i naravno Srbije, poslali su svoje predstavnike poštujući trud i decenijski rad turinskih majstora kobasica.

Velika kobasica prodavala se po običaju na metar a planula je za dva sata. Preko dva kilometra sveže, turinske, domaće kobasice završiće ko zna gde jer svako je iz Turije poneo sa sobom barem par metara.

Na centralnoj bini smenjuju se KUD-ovi iz raznih mesta širom Srbije, a večeras nastupa Dženan Lončarević. Koncert počinje u 19.00h, a Kobasicijada se nastavlja i sutra, pa ko danas nije stigao u Turiju, može da svrati u nedelju i proba nadaleko čuvene turinske kobasice, ili kupi nešto, a ima svega, od igle do lokomotive.

Galeriju fotografija nastalih tokom dana možete videti OVDE.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.02.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin