Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

65 KILOGRAMA TURINSKIH KOBASICA ZA NARODNU KUHINJU


Danas u Crvenom krstu, Miroslav Atanasković - Toča u ime Kobasicijade uručio je poklon paket 65 kg svežih turinskih kobasica koje će biti iskorišćene za pripremanje obroka najugroženijih stanovnika naše opštine koji se hrane u Narodnoj kuhinji. 


Poklon je primio Zolika Bergel, sekretar opštinskog Crvenog krsta, a ovom dobrotvornom susretu prisustvovali su i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, u ime pokrovitelja Kobasicijade - opštine Srbobran i predsednik Opštinskog Crvenog krsta, dr Živko Nastić.

- Mi smo ove godine već donirali određenu količinu kobasica u Somboru, Subotici, Novom Sadu, a smatramo da imamo obavezu da se na ovaj skroman način odužimo i našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebniija. Zbog toga smo danas ovde. Doneli smo 65 kg kobasica koje smo namenili Narodnoj kuhinji i od ove količine biće pripremljeno 450 besplatnih obroka, rekao je Atanasković. 

- Humanitarni rad jeste jedna od aktivnosti Udruženja 'Kobasicijada', što se ponovo potvrdilo kroz sve promocije manifestacije i donacije koje su upriličene u drugim gradovima. Ipak, Kobasicijada je u Turiji, Turija u opštini Srbobran, i dobro je da Udruženje zajedno sa lokalnom samoupravom pomaže našim najugroženijim sugrađanima. Takav gest zaslužuje sve pohvale, posebno jer su majstori učinili dodatni napor i nakon Kobasicijade napravili kobasice i za naš Crveni krst. Čini mi se da Kobasicijada ima novu energiju u mladim ljudima i nadam se da će to proizvesti napredak na svakom polju, a lokalna samouprava će uvek biti podrška ovakvim projektima. Na dobrom smo putu da od Kobasicijade učinimo nešto još bolje, nešto što može biti jedan od zamajaca turističkog i privrednog razvoja, rekao je Radivoj Paroški.

- Srbobran ima oko 180 korisnika Narodne kuhinje, gledamo svima koji su ugroženi da izađemo u susret i ova donacija Kobasicijade svakako je značajan doprinos koji umemo da cenimo. Nama je svaka donacija dobrodošla, a poklon koji smo danas dobili doprineće da pojačamo neke obroke u ove hladne, zimske dane, rekao je Zolika Bergel, sekretar Crvenog krsta u Srbobranu. 

Prredsednik Udruženja Kobasicijada, iskoristio je priliku da se još jednom zahvali pokrovitelju i svim sponzorima koji su ove godine podržali 34. Kobasicijadu i doprineli da bude jedna uspešna manifestacija koja može da bude ponos svih stanovnika naše opštine. On je takođe izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji Kobasicijade, a posebno se zahvaliio najbližim saradnicima, Centru za sport i turizam, Domu kulture, sa kojima su imali odličnu saradnju i JKP Graditelj, kako je rekao, čiji radnici zaslužuju sve pohvale, jer je Turija, iako je kroz nju prošlo za tri dana preko 50.000 ljudi, svakog jutra bila čista i spremana da dočeka nove goste.

- Mi ćemo nastaviti da pomažemo Crvenom krstu koliko možemo i ovo je početak naše saradnje. Mogu da najavim da ćemo uskoro pripremiti i za obroke u Narodnoj kuhinji obezbediti dva tovljenika. Mi ćemo ih obraditi i pripremiti da upotrebu i to će biti nastavak ove naše saradnje, dodao je Miroslav Atanasković.  

U razgovoru tokom dodele donacije dr Živko Nastić se zahvalio i između ostalog rekao:

- Lokalna samouprava, ovoga puta i uz pomoć Udruženja 'Kobasicijada', pokazuje socijalnu brigu za naše siromašne delove stanovništva, a ovo je primer kako se ponaša odgovorno društvo i odgovorna udruženja. Hvala svima na podršci.

S.Š.

 

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2018.02.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin