Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ZAVIRI U SVOJE SRCE!


Povodom 21.februara, Dana maternjeg jezika, učenici i nastavnici OŠ „Vuk Karadžić“ još jednom su opravdali ime škole koje ponosno nose....


OŠ „Vuk Karadžić“ uključila se danas različitim aktivnostima u akciju „Čitaj glasno“ koju je pokrenulo Društvo školskih bibliotekara Srbije. Cilj aktivnosti je podsticanje čitanja, negovanje maternjeg jezika, afirmisanje kulture i umetnosti i promocija rada školskih biblioteka. Današnjim aktivnostima učenicima je još jednom ukazano da su biblioteke korisna i zabavna mesta na kojima se uči, rade domaći zadaci, pišu referati i eseji, pronalaze knjige „za svoju dušu“, a pre svega, čita i obogaćuje maternji jezik.

Na predlog Društva školskih bibliotekara da škole same osmisle slogan akcije, u „Vuku“ je pod motom „Čarobnim svetom čitanja, zaviri u svoje srce“ realizovano niz aktivnosti. Tokom prvog časa su učenice odeljenja VIII 2, pod rukovodstvom nastavnice Nataše Mrkšić, obišle odeljenja škole i tom prilikom čitale svoje pesme na temu „Srbija“. Na časovima srpskog jezika u svim odeljenjima učenici su naglas čitali omiljene stihove, delove romana, pripovetki, bajki, a potom razgovarali o pročitanom.Članovi Učeničkog parlamenta, pod rukovodstvom nastavnice Ružice Milić, posetili su mlađe drugare u produženom boravku i čitali im glasno pesme i priče po njihovom izboru.


Na kraju današnjeg školskog dana, mlađim učenicima u goste je stigao i dečiji pesnik Miroslav Kokošar i podelio sa njima svoje izabrane stihove.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.02.20   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin