Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1273/350-miliona-za-nova-radna-mesta/

Verzija za štampu / To Screenview350 MILIONA ZA NOVA RADNA MESTA


Subvencije od 350 miliona za nova radna mesta i opremu privrednih društava na teritoriji Vojvodine


Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je dva konkursa za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta i za nabavku opreme u privrednim društvima. Za ova dva konkursa opredeljeno je novih 350 miliona dinara.


Konkursi su, po oceni pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjena Bijelića, nastavak politike Pokrajinske vlade da se subvencijama podižu privredna aktivnost i zapošljavanje.

Bjelić je podvukao da će prednost imati projekti koji se realizuju u najnerazvijenijim lokalnim samoupravama u AP Vojvodini, kao i oni koji predviđaju otvaranje većeg broja radnih mesta.

- Konkursnu meru za otvaranje novih radnih mesta smo počeli krajem prošle godine, prvim konkursom kojim je do sada subvencionisano otvaranje 532 nova radna mesta u Vojvodini. Novim konkursima koje smo raspisali, najlikvidnijim preduzećima opredelićemo 250 miliona dinara za otvaranje od deset do 100 novih radnih mesta po jednom investicionom projektu, odnosno po pojedinačnom podnosiocu, poručio je Bjelić.

Kako je naveo, preostalih 100 miliona biće usmereno za nabavku proizvodne opreme za početak, povećanje ili unapređenje proizvodnje malih i srednjih privrednih društava. On je pojasnio da će korisnici tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50 odsto nabavke opreme.

Konkursnim uslovima za dodelu bespovratnog novca za otvaranje novih radnih mesta, predviđene su subvencije za otvaranje najmanje deset, a najviše 100 radnih mesta u roku do tri godine od dana zaključenja ugovora, koja će biti zadržana u narednih 36 meseci za mala i srednja privredna društva, odnosno 60 meseci za velika privredna društva.

Subvencije za bespovratno finansiranje kupovine opreme privrednih društava povezanih s realizacijom investicija predviđaju kupovinu isključivo nove opreme, čija nabavna vrednost ne može biti niža od četiri miliona dinara.

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu otvoreni su do 2. aprila ove godine.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign