Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

U SUBOTU OPERA ZA DECU!


Dom kulture nastavlja da iznenađuje programima  koje priređuje i raduje srbobransku publiku. Ovaj put, pred nama je zanimljiv kulturni sadržaj za decu, naime naša deca moći će da uživaju u operi za decu - "Snežana"


Obaveštavamo vas da će u subotu, 3. marta, 2018. godine u sali Malog pozorišta biti predstavljena opera za decu „Snežana“. Početak opere je u 18 časova, a ulaz je besplatan.

Snežana, simbol lepote i dobrote, opisana je i predstavljena u trideset minuta prelepe muzike. Napisao ju je naš kompozitor Petar Krstić 1912. godine. Verovatno pod uticajem tadašnjih velikih italijanskih kompozitora , ova opera za decu sadrži široke fraze, raspevanu melodijsku liniju i neodoljivo podseća na mali deo neke Pučinijeve ili Verdijeve opere.

U operi su slikovito i razigrani urađene scene ove poznate priče od momenta kad je Snežana, ostavljena u šumi, naišla na kućicu patuljaka pa sve do ulaska princa koji spasavanjem Snežane dovodi priču do srećnog završetka.

  

Postavio: Administrator dana 2018.02.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin