Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1284/srbobran-ugostio-preko-250-dudista/

Verzija za tampu / To ScreenviewSRBOBRAN UGOSTIO PREKO 250 DŽUDISTA


Džudo klub Turija pokazao je svoju spremnost i potvrdio da osim dobrih takmičara, kvalitetnog rada sa najmlađima, ima i organizacione sposobnosti. U subotu Srbobran je bio prestonica džudoa.


Na 20. međunarodnom džudo turniru “Turija 2018.” održanom 3.3.2018. u sportskoj hali u Srbobranu, u tehničkoj organizaciji Džudo kluba Turija, okupilo se 257 takmičara iz pet država.

Na turniru su se okupili takmičari iz trideset klubova iz Srbije, Rumunije, Makedonije, Republike Srpske i Mađarske. Turnir je održan u odličnoj atmosferi, bez ikakvih problema i težih povreda takmičara. Na turniru su učestvovala deca uzrasta od 8 do 15 godina. Klub je ugostio delegacije iz 4 kluba iz Rumunije i jednog kluba iz Makedonije koji su u našoj sredini prenoćili i upoznali se sa znamenitostima našeg kraja.

Džudo klub Turija sa klubom Bušido iz Prilepa u Makedoniji, ovom prilikom potpisao je povelju o bratimljenju. 

- Posebno kao klub želimo da se zahvalimo lokalnoj samoupravi na svesrdnoj podršci a posebno predsedniku Opštine, Paroški Radivoju koji je ovaj već tradicionalni turnir svečano otvorio, rekao je Milan Srdanović, trener džudo kluba Turija.

Na četiri strunjače tokom takmičenja održano je preko 500 borbi, ukupno je 220 takmičara dobilo medalje, a za najuspešniji klub proglašen je džudo klub Turija.

Takmičenja su se odbijala u tri uzrasne kategorije zastupljene kod dečaka i devojčica.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign