Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

SRBOBRANSKA DECA VOLE OPERU


Dokaz za ovakvu tvrdnju je gostovanje Udruženje umetnika “Visoko C“ iz Novog Sada, koje je organizovao Dom kulture, a koje je osim što je privuklo decu, ozarilo njihova lica i izmamilo osmehe i zagrejalo dlanove aplauzima.


U subotu, 3. marta deca su mogla da pogledaju polučasovnu operu “Snežana“, koju je napisao 1912.godine naš kompozitor Petar Kostić.

Udruženje „Visoko C“ koji su bili naši gosti do sada su imali preko 300 nastupa, a okuplja operske pevače koji na dopadljiv način deci predstavljaju opersku umetnost.

- Po prvi put smo organizovali gostovanje jedne umetničke grupe koja se bavi operom za decu. Pokazalo se da srbobranska deca imaju afiniteta i prepoznaju kvalitet ovog muzičkog izraza. To nam daje za pravo da razmišljamo o sledećem sličnom projektu, tako da ćemo vrlo brzo imati sličan sadržaj na repertoaru Doma kulture, kazala je Branislava Sekulić, vd direktor Doma kulture u Srbobranu, nakon odigrane predstave.

R.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.03.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin