Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

ONI SU POSTALI MLADI PISCI!


"Trinaest veličanstvenih" postali su deo velike porodice mladih pisaca "Srpske kuće".


U konkurenciji 3.000 učenika, njih sto, zavredelo je svojim pesmama da se nađe u zbirci poezije "Sto mladih talenata Južnobačkog okruga".

Knjiga je objavljena u sredu, a izdavač je "Srpska kuća" iz Požarevca. Njihove pesme našle su se u ovoj zbirci poezije i ovu decu iz Srbobrana proizvele u mlade, talentovane pisce:

- Suzana Ristić, Selena Ćelbabin, Teodora Jolić, Janja Šarčev, Andrea Kaić, Maša Šeguljev, Anja Banković, Jasmina Vasić, Bojan Munjin, Luka Kišutcai, Sanja Žegarac, Bogdan Šijačić i Tijana Jocić.

Kulturno-izdavački centar "Srpska kuća" na čelu sa osnivačem kao i idejnim tvorcem projekta Bratislavom - Batom Golićem i sa  timom entuzijasta i ljubitelja pisane reči formirao je 14. 08. 2000. godine biblioteku "MLADI TALENTI". U okviru novoformirane biblioteke "MLADI TALENTI" "Srpska kuća" je 2000. godine objavila svoju prvu knjigu.

- Ovo nam je bio podstek za dalji rad na afirmaciji mladih pisaca Srbije i stvaranje NAJVEĆE PORODICE MLADIH PISACA U SRBIJI I U SVETU, kaže izdavač i pokretač ovog projekta Bratislav Golić i dodaje:

- Na ovaj način želimo da budemo mladima na dohvat ruke tj. da otkrivamo talentovanu decu koja su nadarena za pisanje.Na MEĐUNARODNI DAN POEZIJE 21. 03. 2004. godine osmislili smo i pokrenuli projekat "STO MLADIH TALENATA - poezija", kojim želimo da otkrivamo, negujemo i očuvamo našu vrlo talentovanu omladinu jer smo primetili da imamo mnogo talentovane dece koja nisu uspela da prenesu svoje misli u knjigu i da budu dostupne svim čitaocima. Naš moto je: "Sve što nije zapisano, ne postoji". 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 37
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen