Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1292/uspena-akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi/

Verzija za tampu / To ScreenviewUSPEŠNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI


Na poziv Crvenog krsta odazvalo se preko sto dobrovoljnih davalaca krvi koji su danas svoju humanost iskazali dajući krv i na taj način doprineli spašavanju ljudskih života.


Današnja akcija, koja je organizovana u sali Malog pozorišta imala je i svečarski karakter, naime protekla je u znaku Dana žena, jer sve žene koje su se danas odazvale na poziv Crvenog krsta, dobile su cveće, kao mali vid pažnje u skladu sa obeležavanjem osmog marta.

Ženama koje su dale krv cveće je uručio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški koji je čestitajući ženama osmi mart rekao da borba za ravnopravnost polova mora biti svakodnevna, a da je Dan žena samo jedan dan u godini koji treba da nas podseti da žene zaslužuju posebnu pažnju.

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, učestvovalo je 109 naših sugrađana i sugrađanki, a među njima bilo je devet mladih koji su po prvi put stali rame uz rame sa davaocima koji svoju humanost praktikuju na ovaj način duže vreme.

- Današnja akcija je bila više nego uspešna, a posebno želim da se zahvalim upravo mladim ljudima koji su danas po prvi put dali krv i na taj način postali primer drugima kada govorimo o humanosti, rekao je Zoltan Bergel, sekretar opštinskog Crvenog krsta.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign