Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

PUNA PODRŠKA OPŠTINE PRIVREDNICIMA


Prva u nizu firmi koje će u narednom periodu posetiti predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški sa svojim saradnicima bila je u petak Metal X iz Turije. Cilj ove, kao i predstojećih poseta biće da se kroz razgovor čuje i sazna koji su planovi privrednika i šta opština može da učini, stvarajući pozitivnu poslovnu atmosferu, da olakša rad njihov rad...


Delegaciju koju je predvodio Radivoj Paroški, predsednik opštine, u kojoj su bili Đorđe Džekov, član Opštinskog veća zadužen za privredu, Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća i rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Milica Zarić, šef kabineta predsednika opštine. dočekala je Ljiljana Kovačić vlasnica Doo Meltal X iz Turije.

Bio je to srdačan susret u kome su predstavnici opštine upoznati sa svim detaljima poslovanja ove uspešne firme iz Turije koja zapošljava dvadesetak radnika i proizvodi specijalne gumene transportne trake, kao i niz drugih proizvoda koji su namenjeni industriji. Među njihovim komintentima su Železara u Smederevu, Termoelektrana u Lazarevcu za koje proizvode, ali i rade održavanje transportnih traka i ostalih elemenata bitnih za proizvodnju ovih velikih sistema.

Takođe pored niza sertifikata koje imaju za svoje poslovanje, Metal X je dugogodišnji partner sa slovenačkom kompanijom Savatech i njihov je genetalni distributer za Srbiju.

Kako je ova poseta upriličena samo dan nakon proslave Dana žena, predsednik opštine, Paroški uručio je buket cveća gospođi Kovačić, čestitajući joj praznik žena.

- Mi nemamo dovoljno pravih informacija o našim privrednicima. Zbog toga smo krenuli da se bolje upoznamo. Srbobran je mala opština, ali imamo jedan značajan broj dobrih privrednika i privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom i zapošljavaju velik broj radnika. Jedna od takvih firmi je 'Metal X' a nas zanima kako oni vide odnos sa lokalnom samoupravom. Želimo da pomognemo koliko je u našoj moći, a to smo već pokazali prethodne godine kada smo po prvi put formirali fond za podsticaj malim i srednjim preduzećima i pomogli jednom broju privrednih subjekata. Podršku je dobila upravo i ova firma. Akciju ćemo ponoviti i ove godine i nadam se da će to pomoći unapređenju privrednog ambijenta u opštini Srbobran, rekao je prilikom posete Paroški i dodao:

- Želimo da budemo podrška u poslovanju i pomognemo našim privrednicimna, da budemo na usluzi i da imaju pravovremene informacije koje pogodnosti nudi opština, pokrajina, republika, kako bi oni mogli pravovremeno da reaguju i participiraju.

Na našem tržištu Metal X posluje od 2002. godine. Upravo su završili jedan investicioni ciklus i uveliko rade na novom. Prate moderne trendove i prilagođavaju se zahtevima tržišta.

- Za nas je ovakva vrsta saradnje i podrške vrlo značajna. Danas smo razgovarali o tome da li opština svojim resursima može da nam pomogne kada su razni konkursi, koje raspisuju za privredu pokrajina i republika u pitanju i dobili smo pozitivan odgovor. Tokom 2017. godine dobili smo podršku iz budžeta opštine Srbobran za unapređenje poslovanja. Sredstva smo iskoristili za proširenje prostora, nameravamo da na njemu gradimo novu proizvodnu halu, a ako sve bude realizovano kako planiramo, to znači nova zapošljavanja, što je, verujem, najvažnije za lokalnu samoupravu. Tražimo podršku za nastavak investiranja i nadam se da će 'Metal X' nastaviti da se razvija i raste, reči su Ljiljane Kovačić.

Opštinska delegacija je obišla pogon, upoznala se sa procesom proizvodnje i osim sa Ljiljanom Kovačić, razgovarala i sa radnicima koji su bili na svojim radnim mestima.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2018.03.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen