Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

ZA PONOS OPŠTINE!


Ovako je ocenio nakon posete firmi "Tehnika MB" i razgovora sa vlasnikom, Markom Dondurom, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, ono što je video i čuo prilikom obilaska prostorija i pogona firme koja od 2015 ima svoje sedište u Srbobranu.


Preduzeće “TEHNIKA MB” postoji od 1986. godine. Osnovao ga je Branko Dondur, a porodičnu tradiciju nastavio je njegov sin Marko Dondur. Do 2015.godine poslovalo je u Temerinu, kada svoj proizvodni pogon seli u Srbobran, nakon kupovine nekadašnjeg Jugodenta.

Od tada do danas uvećali su broj zaposlenih 100%,  tako da trenutno u ovoj uspešnoj firmi radi oko 60-tak radnika, a na raspolaganju im je poslovni prostor sa proizvodnim halama i upravnom zgradom površine  od oko 7.000 m².

Bave se proizvodnjom metalne i pvc galanterije, a svoje proizvode uspešno plasiraju na zahtevno tržište Evropske unije. Prošle godine ostvarili su izvozni rezultat vredan 1.3 miliona evra.

- Ova firma je za ponos opštini Srbobran. Imaju potencijal za dalji razvoj i tu smo da pomognemo koliko možemo. Opština Srbobran, da bi se omogućio nesmetan rad, uložila je dva miliona dinara kako bi se osposobio trafo i dovela električna energija. Isto toliko uložila je i "Tehnika MB". Pravo zadovoljstvo je videti kako danas izgleda ova firma. Zapuštena upravna zgrada, ruinirane proizvodne hale koje su zatekli, danas izgledaju sasvim drugačije i zadovoljavaju standarde sličnih porodičnih firmi u EU, rekao je prilikom posete Radivoj Paroški, predsednik opštine i dodao:

- Naša želja i naša očekivanja su da vrlo brzo u industrijsku zonu u kojoj se nalazi "Tehnika MB" dovedemo nove investitore i na taj način stvorimo poslovni ambijent gde će biti novih radnih mesta, ali i gde će se stvarati nova vrednost i na taj način omogućiti razvoj naše opštine.

- Ono što svi naši poslovni partneri iz Austrije i Nemačke kada dođu kod nas, ističu kao pozitivnu činjenicu je pozicija na kojoj se nalazimo, a to su blizina autoputa i granice, rekao je Marko Dondur u razgovoru sa predsednikom opštine Srbobran, pohvalivši saradnju sa lokalnom upravom.

- Svi resori opštine Srbobran su pokazali ogromnu volju da nam izađu u susret i pomognu. To je značajno uticalo da izaberemo ovu lokaciju za nastavak poslovanja, iako su u opticaju bile i druge opštine. Nadamo se nastavku ove uspešne saradnje, pa u tom smislu vidimo i ovu posetu delegacije opštine, našem preduzeću.

Pored predsednika opštine u poseti Doo "Tehnika MB" bili su članovi Opštinskog veća Đorđe Džekov i Radivoj Debeljački, a ovaj susret pratilo je više medijskih kuća.

S.Š.

 

  

Postavio: Administrator dana 2018.03.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen