Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1298/za-ponos-optine/

Verzija za tampu / To ScreenviewZA PONOS OPŠTINE!


Ovako je ocenio nakon posete firmi "Tehnika MB" i razgovora sa vlasnikom, Markom Dondurom, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, ono što je video i čuo prilikom obilaska prostorija i pogona firme koja od 2015 ima svoje sedište u Srbobranu.


Preduzeće “TEHNIKA MB” postoji od 1986. godine. Osnovao ga je Branko Dondur, a porodičnu tradiciju nastavio je njegov sin Marko Dondur. Do 2015.godine poslovalo je u Temerinu, kada svoj proizvodni pogon seli u Srbobran, nakon kupovine nekadašnjeg Jugodenta.

Od tada do danas uvećali su broj zaposlenih 100%,  tako da trenutno u ovoj uspešnoj firmi radi oko 60-tak radnika, a na raspolaganju im je poslovni prostor sa proizvodnim halama i upravnom zgradom površine  od oko 7.000 m².

Bave se proizvodnjom metalne i pvc galanterije, a svoje proizvode uspešno plasiraju na zahtevno tržište Evropske unije. Prošle godine ostvarili su izvozni rezultat vredan 1.3 miliona evra.

- Ova firma je za ponos opštini Srbobran. Imaju potencijal za dalji razvoj i tu smo da pomognemo koliko možemo. Opština Srbobran, da bi se omogućio nesmetan rad, uložila je dva miliona dinara kako bi se osposobio trafo i dovela električna energija. Isto toliko uložila je i "Tehnika MB". Pravo zadovoljstvo je videti kako danas izgleda ova firma. Zapuštena upravna zgrada, ruinirane proizvodne hale koje su zatekli, danas izgledaju sasvim drugačije i zadovoljavaju standarde sličnih porodičnih firmi u EU, rekao je prilikom posete Radivoj Paroški, predsednik opštine i dodao:

- Naša želja i naša očekivanja su da vrlo brzo u industrijsku zonu u kojoj se nalazi "Tehnika MB" dovedemo nove investitore i na taj način stvorimo poslovni ambijent gde će biti novih radnih mesta, ali i gde će se stvarati nova vrednost i na taj način omogućiti razvoj naše opštine.

- Ono što svi naši poslovni partneri iz Austrije i Nemačke kada dođu kod nas, ističu kao pozitivnu činjenicu je pozicija na kojoj se nalazimo, a to su blizina autoputa i granice, rekao je Marko Dondur u razgovoru sa predsednikom opštine Srbobran, pohvalivši saradnju sa lokalnom upravom.

- Svi resori opštine Srbobran su pokazali ogromnu volju da nam izađu u susret i pomognu. To je značajno uticalo da izaberemo ovu lokaciju za nastavak poslovanja, iako su u opticaju bile i druge opštine. Nadamo se nastavku ove uspešne saradnje, pa u tom smislu vidimo i ovu posetu delegacije opštine, našem preduzeću.

Pored predsednika opštine u poseti Doo "Tehnika MB" bili su članovi Opštinskog veća Đorđe Džekov i Radivoj Debeljački, a ovaj susret pratilo je više medijskih kuća.

S.Š.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign