Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PAROŠKI POSETIO VATROGASCE


Lokalna samouprava obezbedila je sredstva kojima je izvršeno renoviranje prostorija Vatrogasne jedinice MUP-a Srbije u Srbobranu. Stari prozori i vrata su zamenjeni novom pvc stolarijom, postavljena je nova podna obloga, a okrečeni su i zidovi prostorija u kojima borave vatrogasci.


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški danas je posetio Vatrogasnu jedinicu u Srbobranu kako bi se lično uverio da su radovi za koje je opština izdvojila sredstva izvršeni.

Dočekali su ga vatrogasci sa Damirom Madžgaljem, komandirom jedinice na čelu. On je u kratkim crtama informisao predsednika sa kapacitietima Varogasne jedinice u Srbobranu, postignutim rezultatima rada u prošloj godini i problemima sa kojima se sreću u svakodnevnom radu.

- Imamo poverenje u Vatrogasnu jedinicu jer smo svedoci da uvek brzo i efikasno reaguje u vanrednim situacijama. Znam da je deo opreme i sredstava sa kojim raspolaže, posebno mislim na vozni park, prilično star, ali po rezultatima rada vidi se da se uspešno otklanjaju prepreke i problemi, zbog čega vatrogasci zaslužuju sve pohvale, rekao je predsednik opštine Srbobran. Paroški je dodao:

- Ova jedinica nije pod ingerencijom lokalne samouprave u direktnom smislu i za sve što činimo za nju motiv nalazimo u tome što su, pre svega, deo lokalne zajednice i čine sve za bezbednost naših sugrađana, i zato zaslužuju svu podršku. U budžetu uvek planiramo sredstva za vatrogasce i to će ostati tako.

Prilikom ovog susreta dosta se razgovaralo i o Dobrovoljnom vatrogasnom društvu koje okoplja u ovom trenutku dvadesetak članova. Ovo udruženje je jedno od najstarijih u našoj opštini. Osnovano je 1886. godine. U razgovoru postignut je dogovor da ovo Udruženje zaslužuje bolji status i da može da bude od velike koristi profesionalcima, kao i da u budućnosti, ovo Udruženja može da igra mnogo značajniju ulogu u životu naše lokalne zajednice.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.03.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 53
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen