Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1303/paroki-posetio-vatrogasce/

Verzija za tampu / To ScreenviewPAROŠKI POSETIO VATROGASCE


Lokalna samouprava obezbedila je sredstva kojima je izvršeno renoviranje prostorija Vatrogasne jedinice MUP-a Srbije u Srbobranu. Stari prozori i vrata su zamenjeni novom pvc stolarijom, postavljena je nova podna obloga, a okrečeni su i zidovi prostorija u kojima borave vatrogasci.


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški danas je posetio Vatrogasnu jedinicu u Srbobranu kako bi se lično uverio da su radovi za koje je opština izdvojila sredstva izvršeni.

Dočekali su ga vatrogasci sa Damirom Madžgaljem, komandirom jedinice na čelu. On je u kratkim crtama informisao predsednika sa kapacitietima Varogasne jedinice u Srbobranu, postignutim rezultatima rada u prošloj godini i problemima sa kojima se sreću u svakodnevnom radu.

- Imamo poverenje u Vatrogasnu jedinicu jer smo svedoci da uvek brzo i efikasno reaguje u vanrednim situacijama. Znam da je deo opreme i sredstava sa kojim raspolaže, posebno mislim na vozni park, prilično star, ali po rezultatima rada vidi se da se uspešno otklanjaju prepreke i problemi, zbog čega vatrogasci zaslužuju sve pohvale, rekao je predsednik opštine Srbobran. Paroški je dodao:

- Ova jedinica nije pod ingerencijom lokalne samouprave u direktnom smislu i za sve što činimo za nju motiv nalazimo u tome što su, pre svega, deo lokalne zajednice i čine sve za bezbednost naših sugrađana, i zato zaslužuju svu podršku. U budžetu uvek planiramo sredstva za vatrogasce i to će ostati tako.

Prilikom ovog susreta dosta se razgovaralo i o Dobrovoljnom vatrogasnom društvu koje okoplja u ovom trenutku dvadesetak članova. Ovo udruženje je jedno od najstarijih u našoj opštini. Osnovano je 1886. godine. U razgovoru postignut je dogovor da ovo Udruženje zaslužuje bolji status i da može da bude od velike koristi profesionalcima, kao i da u budućnosti, ovo Udruženja može da igra mnogo značajniju ulogu u životu naše lokalne zajednice.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign