Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

PROMOCIJA KNJIGE - ZOVE SE BRANA


U susret 21. martu - Svetskom danu poezije, Dom kulture Srbobran organizovaće u utorak, 20. marta, promociju pesničke knjige "Zove se Brana", autora Milana Micića. Uz pesnika, o knjizi će govoriti i Biljana Puškar, prof. književnosti i članica žirija za dodelu književne nagrade "Lenkin prsten".


Ovu zbirku čini nekoliko ciklusa pesama, a među njima je i pesma "Ljubav je hodač po žici", koja je bila u najužem izboru za nagradu za najlepšu ljubavnu pesmu na srpskom jeziku "Lenkin prsten".

"Ostvariti se u svome jeziku, pevajući o najuzvišenijoj temi, dakle ljubavi, a da se pri tome ne zapadne u banalnost, stvar je pesničkog umeća s jedne strane i snažnog doživljaja ljubavi – voljenja, s druge strane. Takav je slučaj sa knjigom 'Zove se Brana' Milana Micića. Ljubav kod pesnika je korektna, a voljena osoba nije zamišljena, već stvarna, što doprinosi izuzetnoj čulnosti i osetljivosti ove poezije. Krećući se na granici zamišljenog i stvarnog u realnom vremenu koje je prožeto kosmičkom trajnošću, pesnik uspeva da sačuva svoja osećanja od neprolaznosti i nepropadljivosti... Micić peva o samoj suštini ljubavi. Gotovo nadčulno ostvaruje svoj idealni prostor koji je svoje mesto dobio u poeziji. Uzvišeni tonovi i uzdizanje na epifanijski nivo čine da ljubavna poezija postane poezija o ljubavi kao amalgam apsolutnog...

Pesnik i istoričar Milan Micić, objavljivanjem knjige pod nazivom 'Zove se Brana', neosporno objavljuje da reči imaju snagu da, i pored najličnijih traganja i iskazivanja najdubljih ličnih i skrivenih značenja, demistifikuju tajnu ljubavi koja biva dostupna svima. A stihovima vraća veru u neprolaznost, postojanost i najvećma savršenstvo", napisao je o Micićevim stihovima Branislav Zubović, književni kritičar.

Promocija se održava u Domu kulture Srbobran, u utorak u 19.00 časova. 

Postavio: Administrator dana 2018.03.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin