Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1306/promocija-knjige-zove-se-brana/

Verzija za tampu / To ScreenviewPROMOCIJA KNJIGE - ZOVE SE BRANA


U susret 21. martu - Svetskom danu poezije, Dom kulture Srbobran organizovaće u utorak, 20. marta, promociju pesničke knjige "Zove se Brana", autora Milana Micića. Uz pesnika, o knjizi će govoriti i Biljana Puškar, prof. književnosti i članica žirija za dodelu književne nagrade "Lenkin prsten".


Ovu zbirku čini nekoliko ciklusa pesama, a među njima je i pesma "Ljubav je hodač po žici", koja je bila u najužem izboru za nagradu za najlepšu ljubavnu pesmu na srpskom jeziku "Lenkin prsten".

"Ostvariti se u svome jeziku, pevajući o najuzvišenijoj temi, dakle ljubavi, a da se pri tome ne zapadne u banalnost, stvar je pesničkog umeća s jedne strane i snažnog doživljaja ljubavi – voljenja, s druge strane. Takav je slučaj sa knjigom 'Zove se Brana' Milana Micića. Ljubav kod pesnika je korektna, a voljena osoba nije zamišljena, već stvarna, što doprinosi izuzetnoj čulnosti i osetljivosti ove poezije. Krećući se na granici zamišljenog i stvarnog u realnom vremenu koje je prožeto kosmičkom trajnošću, pesnik uspeva da sačuva svoja osećanja od neprolaznosti i nepropadljivosti... Micić peva o samoj suštini ljubavi. Gotovo nadčulno ostvaruje svoj idealni prostor koji je svoje mesto dobio u poeziji. Uzvišeni tonovi i uzdizanje na epifanijski nivo čine da ljubavna poezija postane poezija o ljubavi kao amalgam apsolutnog...

Pesnik i istoričar Milan Micić, objavljivanjem knjige pod nazivom 'Zove se Brana', neosporno objavljuje da reči imaju snagu da, i pored najličnijih traganja i iskazivanja najdubljih ličnih i skrivenih značenja, demistifikuju tajnu ljubavi koja biva dostupna svima. A stihovima vraća veru u neprolaznost, postojanost i najvećma savršenstvo", napisao je o Micićevim stihovima Branislav Zubović, književni kritičar.

Promocija se održava u Domu kulture Srbobran, u utorak u 19.00 časova.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign