Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

NAJAVLJEN BOJKOT U SKUPŠTINI, ŽENE TRAŽE OSTAVKU!


Nakon jučerašnjeg zasedanja Skupštine opštine Srbobran, odbornička grupa "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", uključujući opštinske funkcionere sa ove liste, održali su Konferenciju za medije na kojoj su osudili verbalni ispad odbornika Zorana Jankovića.


U budućem radu i na sednicama Skupštine opštine Srbobran odbornice ove odbornilke grupe u znak protesta, svaki put kada bude govorio odbornik Janković, najavile su, napustiće svoja mesta i izaći iz skupštinske sale.

- Smatramo da je uvreda koju je odbornik Janković uputio na račun predsednice Milene Alargić, uvreda za sve žene i duboko zadire u privatnost i narušava koncept rodne ravnopravnosti. Zbog toga žene koje su članice naše odborničke grupe donele su odluku da od sada bojkotuju javne nastupe odbornika Jankovića u radu skupštine, sve dok Zoran Janković ne podnese ostavku na mesto odbornika. Svaki put kada bude izašao za govornicu, mi ćemo demonstrativno napustiti skupštinsku salu. Smatramo da je ovakav postupak jasna poruka da ne prihvatamo i ne pristajemo na uvrede i diskriminatorski odnos, odnosno da se zalažemo za ravnopravnost i jednake šanse za sve, bez obzira na različitosti, pol, rasu, naciju, kaže se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Saopštenje za medije pročitala je šefica odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", Nataša Nikolić, a govorili su predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i Milena Alargić, predsednica SO Srbobran.

U saopštenju koje je pročitala Nataša Nikolić, između ostalog se kaže:

Medijima su se obratili Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran:

Naposletku svoje snažne utiske sa novinarima podelila je i predsednica SO Srbobran, Milena Alargić.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.03.16   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen