Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

I SOCIJALISTI TRAŽE OSTAVKU!


Na jučerašnjoj Konferenciji za medije OO SPS zatražena je ostavka od odbornika Zorana Jankovića iz Grupe građana Branko Gajin i da vrati mandat zbog vređanja predsednice SO Srbobran, Milene Alargić, na poslednjoj sednici SO Srbobran.


Članovi rukovodstva OO Socijalističke partije Srbije juče su održali Konferenciju za medije, a povod je osuda incidenta koji se desio na poslednjoj sednici SO Srbobran, kada je odbornik Zoran Janković uputio predsednici opštinske Skupštine uvredljive reči,, narušavajući njeno pravo na privatnost.

Na Konferenciji se novinarima obratio predsednik OO SPS, Zoran Mladenović koji je ponašanje Zorana Jankovića ocenio kao neprihvatljivo i do sada neviđeno u Skupštini od kako je uveden višepartijski sistem. Upravo zbog toga od njega je zatražena ostavka.

- Gospodin Janković ima višegodišnje iskustvo i vrlo razuman je čovek. Treba da shvati da je njegovo ponašanje prevazišlo sve okvire civilizacijskog ponašanja i da jedino što može da uradi u ovom trenutku, a da ne nanese dalju sramotu građanima opštine Srbobran je da podnese ostavku na mesto odbornika, između ostalog kazao je Mladenović na Konferenciji za medije.

Na novinarsko pitanje da li će Odbornička grupa SPS-a u Skupštini podržati inicijativu odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", kako je najavljeno, čije će odbornice napuštati skupštinsku salu, svaki put kada za govornicu izađe odbornik Janković, sve dok ne podnese ostavku, Mladenović je odgovorio da nisu o tome razgovarali u partiji i da za sada nemaju zajednički stav o tome, ali da on lično očekuje da Janković podnese ostavku i da to toga neće trebati da dođe.

Odgovarajući na novinarsko pitanje koliko jedan ovakav neprimeren govor može da utiče na atmosferu u Skupštini u narednom periodu, Mladenović je rekao između ostalog:

- Vidite, ja odbornika Jankovića jako dobro poznajem. On jeste, emotivan, ekscentričan, ali se uvek moglo razumno razgovarati sa njim posle sednica. Iznenađen sam da je ovako odreagovao. On je muškarac, odbornik, govori u radio prenosu... Pa vi ne smete tako nešto ni da pomislite da kažete. Moguće da on nije bio svestan svega toga, ali lično očekujem od njega da sada pokaže svest za čin koji je počinio i podnese ostavku. Da li će to uticati na svest svih nas?!  Nadam se da hoće. Pripadam ljudima koji prihvataju svaki oblik političke borbe, ali omalovažavanje i zadiranje u najintimnije privatne stvari pojednica, mislim da je neprimereno. Ta vrsta odnosa među političarima ne sme da postoji. Mi moramo da se bavimo problemima, da ih rešavamo, a da privatne stvari ostavimo po strani i da budemo u funkciji građana. Ovde je sve to marginalizovano. Ovo nije nešto što će se po dobru pamtiti i niije nešto što je dobro za Srbobran. Mi prolazimo kroz jedan težak period i ako treba po nečemu da se čujemo to je po nekim uspesima, a ne po vandalizmu u Skupštini. Znate, ovde nije u pitanju odnos prema predsednici Skupštine, odnos prema Mileni Alargić. Ovde je u pitanju odnos prema ženi u samoj svojoj srži.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2018.03.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen