Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1311/druga-donacija-kobasicijade-crvenom-krstu/

Verzija za tampu / To ScreenviewDRUGA DONACIJA KOBASICIJADE CRVENOM KRSTU


Ukupno 55 kg kobasica i isto toliko svinjskog mesa Kobasicijada iz Turije donirala je Narodnoj kuhinji, Crvenog krsta u Srbobranu. Ovom prilikom čulo se da će rad Narodne kuhinje biti produžen za mesec dana, odnosno da će obroke i tokom aprila dobijati preko 150 naših sugrađana...


Drugu donaciju za Narodnu kuhinju, nakon samo par nedelja, predao je Miroslav Atanasković Toča, predsednik Udruženja "Kobasicijada".

- Ono što smo prošli put obećali, sada smo ispunili. Od jedne svinje napravili smo 55 kg kobasica, a od druge 55kg mesa isekli smo na kocke i poslužiće za gulaš, rekao je Toča uručujući pakete hrane sekretaru Crvenog krsta, Zoltanu Begelu.

- Kao neko ko je ovde ispred lokalne samouprave, želim da se zahvalim udruženju Kobasicijada što je učinila ovaj dodatni napor da pomogne našim građanima kojima je ovakav vid pomoći potreban, rekao je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran i dodao:

- Ovo je svakako lep gest i pomoć koja znači. Narodnu kuhinju finansira lokalna samouprava. Želim da odam priznanje Crvenom krstu za sve ono što čini da naši grašani dobiju ono što im je neophodno. Lokalna samouprava je ceneći sve ono što je do sada urađeno i vremenske prilike, donela odluku da se rad Narodne kuhinje produži za jedan mesec, tako da će se obroci za najugroženije obezbeđivati svakodnevno i u aprilu mesecu. Praktično, Narodna kuhinja radiće sedam meseci u godini.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign