Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

OPŠTINA SRBOBRAN PODRŽALA AKCIJU - SAT ZA NAŠU PLANETU


U subotu 24. marta 2018. godine u 20:30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu”.


Svetska organizacija za prirodu (WWF), organizuje akciju “Sat za našu planetu” koja će se održati jedanaesti put u svetu, a deseti put u Srbiji. Od svoga nastanka 2007. godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz 178 zemalja.

S tim u vezi opština Srbobran se i ove godine priključila ovoj globalnoj ekološkoj akciji. U subotu, u periodu od 20:30 do 21:30 biće ugašena rasveta na sledećim lokacijama u Srbobranu: Žuti bunar, Trg slobode i košarkaški teren iza sportske hale. 

“Sat za našu planetu” je kampanja u koju se uključuju i pojedinci, sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Ovim putem pozivamo sve građane opštine Srbobran da se priključe svetskoj ekološkoj akciji i ugase svetla 24. marta 2018. godine u periodu od 20:30 do 21:30. 

Postavio: Administrator dana 2018.03.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin