Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1312/optina-srbobran-podrala-akciju-sat-za-nau-planetu/

Verzija za tampu / To ScreenviewOPŠTINA SRBOBRAN PODRŽALA AKCIJU - SAT ZA NAŠU PLANETU


U subotu 24. marta 2018. godine u 20:30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu”.


Svetska organizacija za prirodu (WWF), organizuje akciju “Sat za našu planetu” koja će se održati jedanaesti put u svetu, a deseti put u Srbiji. Od svoga nastanka 2007. godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz 178 zemalja.

S tim u vezi opština Srbobran se i ove godine priključila ovoj globalnoj ekološkoj akciji. U subotu, u periodu od 20:30 do 21:30 biće ugašena rasveta na sledećim lokacijama u Srbobranu: Žuti bunar, Trg slobode i košarkaški teren iza sportske hale. 

“Sat za našu planetu” je kampanja u koju se uključuju i pojedinci, sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Ovim putem pozivamo sve građane opštine Srbobran da se priključe svetskoj ekološkoj akciji i ugase svetla 24. marta 2018. godine u periodu od 20:30 do 21:30.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign