Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

PROVERITE SVOJE ZDRAVLJE!


Dom zdravlja "dr Đorđe Bastić" i Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug" zajednički sprovode akciju besplatnih preventivnih pregleda.


U sklopu obeležavanja Svetskog dana zdravlja (07.04.) u apoteci Doma zdravlja u Srbobranu od 26. marta do 30.marta, svakodnevno u periodu od 9 do 16h, sprovodiće se akcija besplatnih, preventivnih pregleda koji obuhvataju besplatno merenje krvnog pritiska i šećera u krvi.

Kolika je važnost prevencije govori podatak da u ovom trenutku od šećerne bolesti u svetu boluje 285 miliona, a u Srbiji 600.000 ljudi, što je 8.2% ukupnog stanovništva.

Tip 2 dijabetesa koji ima preko 90% obolelih od šećerne bolesti, svake godine dijagnostifikuje se kod 16.000 novih građana. Ohrabruje činjenica da se primenom preventivnih intervencija i dobrom kontrolom bolesti, kao i unapređenjem zdravstvene zaštite oboljenje i umiranje od ove bolesti može smanjiti.

Tokom preventivnih pregleda, u apoteci narednih dana, svi građani, osim pregleda, moći će da razgovaraju sa lekarima i aktivistima Plavog kruga i dobiju savete kako da na najefikasniji način preveniraju pojavu šećerne bolesti.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.03.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin