Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

MILAN NAPRAVIO NAJBOLJU KOBASICU!


"PROLEĆE U PROLEĆU" ovde godine održano je deveti put. Skupili se prijatelji da još jednom uz jelo, piće i dobru pesmu obeleže dolazak godišnjeg doba kad sve počinje da se rađa, budi, ali i da vide ko je ove sezone napravio najbolje kobasice.


U petak uveče u kafani "Proleće" bilo je veselo, čula se pesma, veselilo se, jelo i pilo. Dolazak proleća, iako je ovaj put pod snegom, obeležili su članovi Udruženja građana " Srbobransko proleće".

Devet godine se okupljaju kod Neše i njegove porodice u jednoj od najstarijih kafana u Srbobranu. I ovaj put takmičili su se između sebe. Žiri formiran za ovu priliku ocenjivao je kvalitet domaćih kobasica koje su proizveli ove sezone. Naravno ne radi se o komercijalnoj proizvodnji, nego proveravan je kvalitet pravih domaćih kobasica koje se prave onako kako se ovde oduvek prave.

Žiri u sastavu Miomir Crveni iz Turije, Stevica Jelić iz Turije, profesor doktor Žrko Ilin iz Novog Sada, Danilo Debeljački iz Srbobrana i Svetislav Grujić iz Ravnog Sela nije imao ni malo lak zadatak.

Kako nam je rekao predsednik žirija, prvi među jednakima Miomir Crveni, kvaltet je bio dosta ujednačen, a svake godine je sve teže izabrati pobednika. Ipak, nakon podužeg većanja i odmeravanja niza elemenata koji utiču na kvalitet kobasice, od boje, nadimljenosti, ujednačenosti mesa i masnoće, do kompletnog izgleda i ukusa, žiri je odlučio da ove godine najbolju kobasicu napravio Milan Matić iz Bečeja. Drugo mest pripalo je profesoru Janu Turanji iz Novog Sada, a treće mesto, kako je to uz šalu rečeno pripalo je Srbobrancu iz Turije, Savi Tutorovu.

Dogodine je jubilej - desetogodišnjica, a kako nam je Neša, vlasnik kafane Proleće rekao, biće to još jedna prilika da se ljudi dobre volje, spremni na veselje i druženje okupe i obeleže dolazak proleća. Do tada živeli i svratite u Proleće. Domaća kuhinja i piće su tu da se uz bogatu trpezu dočekaju gosti.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2018.03.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin