Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA - MOJ IZBOR SREDNJE ŠKOLE


Učenici osmog razreda osnovnih škola uveliko razmišljaju gde će nastaviti školovanje. Ispred njih je velika životna odluka, a kako bi je doneli u najboljem interesu pomoć im stiže od stručnih saradnika, pedagoga i psihologa. 


U svim osnovnim školama na teritoriji naše opštine privode se kraju aktivnosti iz oblasti profesionalne orijentacije. Održavaju se predavanja, radionice, tribine za roditelje, prezentacije srednjih škola, testiranja "osmaka", kao i savetodavni rad.

Osnovna škola „Petar Drapšin“ u Turiji organizovala je tribinu za učenike osmog razreda i njihove roditelje, na temu „Profesionalna orijentacija – Moj izbor srednje škole“. Gosti na tribini su bili predstavnici tri srednje škole: Gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Miletić“ iz Srbobrana, Tehničke škole iz Bečeja i Ekonomsko-trgovinske škole iz Bečeja.

Gimnazija i ekonomska škola „Svetozar Miletić“ iz Srbobrana su predstavile svoj novi smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, a koji će biti uveden od septembra naredne školske godine. Predstavnici druge dve srednje škole iz Bečeja rekli su nešto više o dulanom obrazovanju koje se primenjuje u ovim školama i o prednostima ovakvog obrazovanja u kome učenici dobijaju mnogo više prakitčnog iskustva.

Pored navedenog, psiholog Osnovne škole „Petar Drapšin“ u Turiji, Zorica Paroški, je ukazala da je za proces profesionalne orijentacije najvažnije uskladiti: želje učenika, njihove sposobnosti, osobine ličnosti i finansijske mogućnosti porodice. Odluka o upisu srednje škole je zajednička odluka roditelja i deteta. 

Postavio: Administrator dana 2018.04.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 54
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen