Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA - MOJ IZBOR SREDNJE ŠKOLE


Učenici osmog razreda osnovnih škola uveliko razmišljaju gde će nastaviti školovanje. Ispred njih je velika životna odluka, a kako bi je doneli u najboljem interesu pomoć im stiže od stručnih saradnika, pedagoga i psihologa. 


U svim osnovnim školama na teritoriji naše opštine privode se kraju aktivnosti iz oblasti profesionalne orijentacije. Održavaju se predavanja, radionice, tribine za roditelje, prezentacije srednjih škola, testiranja "osmaka", kao i savetodavni rad.

Osnovna škola „Petar Drapšin“ u Turiji organizovala je tribinu za učenike osmog razreda i njihove roditelje, na temu „Profesionalna orijentacija – Moj izbor srednje škole“. Gosti na tribini su bili predstavnici tri srednje škole: Gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Miletić“ iz Srbobrana, Tehničke škole iz Bečeja i Ekonomsko-trgovinske škole iz Bečeja.

Gimnazija i ekonomska škola „Svetozar Miletić“ iz Srbobrana su predstavile svoj novi smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, a koji će biti uveden od septembra naredne školske godine. Predstavnici druge dve srednje škole iz Bečeja rekli su nešto više o dulanom obrazovanju koje se primenjuje u ovim školama i o prednostima ovakvog obrazovanja u kome učenici dobijaju mnogo više prakitčnog iskustva.

Pored navedenog, psiholog Osnovne škole „Petar Drapšin“ u Turiji, Zorica Paroški, je ukazala da je za proces profesionalne orijentacije najvažnije uskladiti: želje učenika, njihove sposobnosti, osobine ličnosti i finansijske mogućnosti porodice. Odluka o upisu srednje škole je zajednička odluka roditelja i deteta. 

Postavio: Administrator dana 2018.04.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen