Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ODRŽANO DRUGO SKUPŠTINSKO ZASEDANJE


Zasedanje obeležila rasprava o obavljaju funkcije predsednika Skupštine i članova Opštinskog veća.


Većinom glasova odbornika doneta je odluka da od prvog jula na stalnom radu u opštini budu predsednik SO Srbobran i članovi Opštinskog veća zaduženi za resore informisanja i oblast međunarodne i regionalne saradnje i lokalni ekonomski razvoj. Na osnovu ove odluke na stalnom radu u opštini će biti Radivoj Paroški, Beata Fodor Sabadoš i Radivoj Debeljački.

- Ovaj saziv Skupštine opštine već je pokazao da se radi o odbornicima koji su spremni da razgovaraju i raspravljaju o temama dnevnog reda, ali je važno da je pokazano da među sobom imamo politički i kulturni nivo, zbog čega sam veoma zadovoljan. Najviše smo razgovarali o vršenju funkcija predsednika SO i članova OV, i ja to razumem kao vrstu političke borbe u kojoj svako ima pravo na svoj stav, rekao je po završetku zasedanja Radivoj Paroški i dodao:

- Naša vizija je takva da, uz predsednika opštine, još funkcionera treba maksimalno angažovati na početku aktivnijeg rada lokalne samouprave. Članovi Opštinskog veća treba da se obraćaju odbornicima i izveštavaju ih šta su uradili i želimo da na taj način učvrstimo vezu Skupštine opštine sa izvršnom vlašću, rekao je po završetku zasedanja Radivoj Paroški.

Juče je zakletvu položio Nebojša Nedeljković koji je na prošloj sednici izabran za člana Opštinskog veća. Pošto je opravdano bio odsutan, novi član veća zadužen za resor poljoprivrede zakletvu je položio juče.

Takođe, formirane su dve odborničke grupe i to "Aleksndar Vučić - Srbija pobeđuje", na čijem čelu je Milena Alargić i GG Branko Gajin, koju predvodi nosilac ove grupe.

Odbornicima Slobodanki Gradinac, Đorđu Debeljačkom, Stevanu Siriškom i Gordani Hodonicki potvrđeni su mandati, tako da će oni zastupati interese građana u narednom periodu umesto članova SNS i SPS koji su na odborničke mandate podneli ostavke, jer su preuzeli funkcije u radu lokalne samouprave. 

Tokom sednice čulo se da u cilju efikasnijeg rada Skupštine, u narednom periodu se pred odbornicima nađe predlog da se ćlanovima Skupštine odredi veća paušalna nadoknada za rad. Predlog je potekao iz redova opozicije, a načelnu podršku dobio je od Neška Čestića predsednika opštine Srbobran.

- Uvek sam za to da se više i kvalitetnije radi i da se više ima, tako da prihvatam da se o ovom predlogu razgovara i da se novčane nadoknade odbornicima usklade sa paušalnim nadoknadama koje imaju odbornici u opštinama koje su u našem okruženju.

Velikom većinom glasova odbornika doneta je Odluka o završnom računu budžeta opštine Srbobran za 2015. godinu, Odluka o davanju prostorija – objekata i mreže na korišćenje JKP "Graditelj", zatim Odluka o hvatanju i postupanju sa psima i mačkama lutalicama i sakupljanju i postupanju sa životinjskim leševima, Odluka o određivanju prostora na kojem nije dozvoljeno okupljanje, kao i Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom.

Odbornici su usvojili odluke o otuđenju nepokretnosti u Nadalju, na adresama Lazara Rakića 21 i Lazara Rakića 40/A. Izveštaji o radu JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju Opštine Srbobran", Centra za socijalni rad, Centra za fizičku kulturu, rekreaciju i turizam Srbobran, Narodne biblioteke Srbobran, Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Radost", saveta MZ Srbobran, Turija i Nadalj, svi za 2015. godinu, usvojeni su bez rasprave.

Sednica je na dnevnom redu imala 21.tačku dnevnog reda i završena je za dva sata.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 46
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen