Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

MILAN U DRUŠTVU NAJBOLJIH NA SVETU!


Na Sonijev konkurs pristiglo je 320.000 fotografija iz celog sveta. Čak tri fotografije Milana Radišića, rodom iz Srbobrana, našle su se među 100 najboljih.


Nagrada je stigla u prave ruke, pošto se Milan umetničkom i dokumentarističkom fotografijom profesionalno bavi preko dvadeset godina. Svoju profesionalnu karijeru gradi u glavnom gradu Mađarske gde živi još od devedesetih godina.

Kako je njegova fotografija, nastala u Budimpešti na tamošnjem klizalištu, ušla među pet najboljih na konkursu u kategoriji "Motion", Radišiću je pripala prva nagrada u nacionalnoj konkurenciji kao najuspešnijem takmičaru iz Mađarske.

Osim ove među sto najboljih na konkursu je još jedna sa budimpeštanskog klizališta i fotografija koja je nastala na Adi Ciganliji u Beogradu.

Sve tri fotografije su slike iz vazduha nastale korišćenjem drona.

Ovo je samo poslednja u nizu nagrada koje prate uspešnu karijeru Milana Radišića. Ovaj majstor fotografije spada u red onih koji kao najveću nagradu za svoj rad doživljavaju kroz one koji će videti njegove fotografije i uspeti da prepoznaju emociju. Zbog toga kaže da mu je najvažnije da što više ljudi vidi njegove radove, a nagrade stižu kao tek jedna od potvrda da je njegov rad zapažen i prihvaćen.

- Nisam od onih koji fotografišu za nagradu, ali lagao bih kada bih rekao da ne prijaju, naročito kada stignu sa velikih i svetskih takmičenja. U karijeri bilo je mnogo nagrada, ali dve izdvajam za mene najznačajnije. Prva je sa takmičenja časopisa Nacionalna geografija koju sam primio u Vašingtonu 2006.godine za fotografiju nastalu tokom pomračenja sunca, a druga je ova koja stiže iz Londona. Posebna satisfakcija je saznanje da se moje fotografije sa Sonijevog konkursa nalaze izložene u Somerset house u Londonu, kazao je za naš portal Milan Radišić.

Milan je prijatelj ovog portala, a prošle godine ekskluzivno nam je dao fotografije koje su nastale u Srbobranu kada je slikao Lazu i Sojku, srbobranske rode i njihove mladunce u gnezdu.

. S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.04.19   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin