Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

IMPRESIONIRAN SAM OVIM ŠTO SAM VIDEO!


Rekao je danas Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. Građanska inicijativa je nešto o čemu se mnogo priča, ali vrlo često se na tome završava. U ovom slučaju to nije tako. Ovde su komšije zasukali rukave i napravili nešto što može da bude putokaz i primer kako udruženi možemo mnogo. Evo priče...


Jedno od omiljenih mesta za druženje dece za vrlo kratko vreme postalo je igralište u tkz Novom naselju, na Unčiću, uz obalu Velikog bačkog kanala. Svakodnevno se tamo okupljaju deca. Prvo su to bila deca iz komšiluka, a sada tamo dolaze deca i iz drugih delova Srbobrana. Igraju se fudbal, košarka, tu je i teren za odbojku na pesku, deca se ljuljaju, klackaju, a roditelji male dece su tu da isprate dečiju igru, a mogu i da sednu, porazgovaraju izmene iskustva...

- Sve je počelo pre četiri, pet godina, ovde u komšiluku. Naime, mi smo ovde proveli detinjstvo i svi smo se ovde igrali, družili, delili najlepše zajedničke trenutke. Svi smo se poznavali i bilo je to srećno detinjstvo dece iz kraja. Sedeli smo i razgovarali i zaključili da se naša deca uopšte ne druže među sobom, da se gotovo ni ne poznaju. Bio je to aalarm za nas roditelje da krenemo nešto da radimo. Polako smo krenuli da uređujemo ovaj prostor i tako je nastalo ovo igralište. Svako je pomogao koliko je mogao i znao. Neki svojim radom, neko dobrovoljnim prilogom, neko je skuvao kafu, doneo sok, pivo, ali ništa nam nije bilo teško, jer znali smo da radimo pravu stvar. Pre dve godine formirali smo Udruženje građana "Naša priča". Od tada smo na neki način sve ovo institucionalizovali i uživamo kada vidimo našu decu kako se igraju, druže, vesele i zdravo rastu, priča je koju smo danas čuli prilikom obilaska ovog jedinstvenog mesta u Srbobranu.

Po prvi put danas je na ovom dečijem igralištu bio Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran koji nije krio zadovoljstvo onim što je video i čuo. Deci koja su bila na igralištu podelio je skromne paketiće slatkiša i sokova, a deca su bila iznenađena i obradovana ovim gestom.

Paroški je obećao urgentnu pomoć opštine oko rasvete koja trenutno nije u funciji i uređenja prostora, a takođe objasnio da "Naša priča" ima sve potrebne prerogative da ravnopravno konkuriše na pojedninim konkursima za subvencije projektima koji su u interesu građana, a koje raspisuje opština, ali i viši državni organi i u tom smislu ponudio pomoć stručnih službi.

Svoje utiske podelio je sa prisutnim građanima i iskazao poštovanje i impesiju onim što je danas video. Evo šta su kazali Radivoj Paroški, predsednik opštine i Danijel Piontek ispred komšijskog Udruženja građana "Naša priča".

Galeriju sa fotografijama dečijeg igrališta u "Novom naselju" možete videti OVDE.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2018.04.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 1, gostiju: 48
Administrator
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen