Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

USPOSTAVLJENA SARADNJA OŠ "PETAR DRAPŠIN" I UDRUŽENJA "PLAVA PTICA"


U Osnovnoj školi „Petar Drapšin“ u Turiji svi učenici sa smetnjama u razvoju koji pohađaju ovu školu prema inkluzivnom obrazovanju imaće obezbeđen individualni defektološki tretman jedanput nedeljno tokom trajanja školske godine.


 Osnovna škola „Petar Drapšin“ i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Plava Ptica“ iz Kule uspostavili su saradnju kako bi se omogućila ovakva podrška za učenike sa smetnjama u razvoju. Sve usluge su besplatne za učenike i njihove roditelje, pruža ih defektolog sa višegodišnjim iskustvom, a u subotu 21. aprila realizovan je prvi individualni defektološki tretman za svakog od učenika u trajanju od sat vremena, koji je imao za cilj defektološku procenu i dogovor sa roditeljima oko daljeg rada.

Rad sa defektologom je od značaja kako za učenike sa smetnjama u razvoju i njihove roditelje, tako i za školu. Škola na ovaj način razvija inkluziju, podstiče razvoj dece koja imaju teškoće, prevenira njihovo dalje nazadovanje ili stagniranje u razvoju i jača saradnju sa drugim spoljnim saradnicima, kao što su, u ovom slučaju, udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

Sa druge strane deca sa smetnjama u razvoju će imati priliku da u Turjiji dobiju stručnu pomoć i podršku od strane defektologa koja im je neophodna za dalji razvoj, a što do sada nije bilo moguće. Kako u malom mestu nisu imali ovu mogućnost, putovali su u okolna mesta ili veće gradove. Na ovaj način će deca u svom mestu dobiti kvalitetnu uslugu, a roditelji značajnu podršku i olakšanje. Svi roditelji i hranitelji za čiju decu je potrebna ova podrška odazvali su se pozivu i u subotu došli u zakazanim terminima. 

Postavio: Administrator dana 2018.04.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 67
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen