Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/139/pera-kosi-umesto-drugih/

Verzija za tampu / To ScreenviewPERA KOSI UMESTO DRUGIH?!


Zatravilo sa svih strana. Proleće kišovito, idealno za korov svake vrste, al' Pera ne sedi, uzeo traktor i kosi...


Poljoprivrednik iz Turije, Pera Novaković jutros iznenadio mnoge. Samoinicijativno, svojim traktorom i kosilicom uredio dobar deo bankina pored puta između Srbobrana i Turije.

Dobili smo jutros dojavu da Pera kosi travu i da ne bi bilo loše da to zabeležimo. Isprva nije nam bilo jasno zbog čega je to važno, ali kada su nam objasnili da čovek to radi besplatno svojom privatnom mehanizacijom, bez razmišljanja smo doneli odluku da je to gest vredan pažnje.

- I meni je jutros javljeno da je Pera, da tako kažem, uzeo stvari u svoje ruke, odgovara na naše pitanje, da li zna šta Pera radi,  za naš portal,  Đorđe Džekov, član Opštinskog veća zadužen za privredu i ekologiju i dodaje:

- Ovo što je Pera uradio svakako zaslužuje pažnju javnosti i pohvalu svake vrste. Naš ugledni sugrađanin Pera Novaković, od jutros je pokosio dobar deo trave i samoniklog korova pored puta na delu između Srbobrana i Turije, oko mostića na Turinskoj Rekavici, na Krivaji. Mogu samo da mu se zahvalim u ime građana, opštine i da ovaj primer građanske inicijative pozdravim. "Nećemo se ljutiti, ako to uskoro opet ponovi", kaže uz osmeh Džekov.

- Opština izdvaja svake godine prilična sredstva za košenje trave, ali očigledno da tu postoje neki propusti, odnosno da neko ko je dobio novac ne radi svoj posao kako treba. To je nešto što ćemo svakako rešiti u narednom periodu, ali u ovom trenutku ovakva vsta samoinicijative je više nego dobrodošla. Takođe, smatram da je ovo što je Pera uradio dobar primer koji bi svi mi koji volimo našu opštinu trebali da sledimo i da svako uradi koliko može. Koristim ovu priliku da pozovem građane da urede prostor oko svojih kuća. Ako svako od nas to uradi, već smo uradili veliki posao, a Peri svaka čast, kazao nam je u telefonskom razgovoru Džekov.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign