Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

Opština ima nameru da pruži punu podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje


Čulo se na sastanku koji je bio posvećen izradi Lokalne strategije ruralnog razvoja...


U Srbobranu je održan drugi sastanak posvećen izradi Lokalne strategije ruralnog razvoja. Inicijativa se sprovodi u okviru projekta Lokalne inicijative za ruralni razvoj Bačke, koji realizuje Evropski pokret Novi Sad, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka i osam opština ovog dela Vojvodine, među kojima je i opština Srbobran.

"Cilj projekta je priprema lokalnog stanovništva za povlačenje sredstava iz IPARD evropskog fonda za našu poljoprivredu i ruralni razvoj, posebno za meru br. 5, lider meru koja se odnosi na lokalne akcione grupe. Tim grupama će biti dostupno oko 5 miliona evra, počev od sledeće godine, u cilju sprovođenja lokalnih planova ruralnog razvoja. U Srbobranu je slučaj da ne postoje lokalne akcione grupe i ovakve strategije, tako da želimo da iskoristimo ovih godinu dana da formiramo grupu i donesemo ovaj važan dokument. Potencijalno, lokalna akciona grupa u Srbobranu je već formirana, imamo dvadesetak potpisnika sporazuma o formiranju teritorijalnog partnerstva, koji zajedno sa kolegama iz lokalne samouprave, učestvuju u izradi ove strategije. Definisali smo teme kojim ćemo se baviti, a radi o poljoprivredi, socijalnoj zaštiti, infrastrukturi, preduzetništvu i turizmu. Danas smo raspravljali o SVOT analizi, kako bi nas u budućnosti sačekale konkretne mere koje će biti u strategiji. Nadam se da ćemo do kraja godine imati usvojen ovaj dokument", rekla je Ivana Pajić, koordinator projekta ispred Evropskog pokreta Novi Sad.

Drugi sastanak otvorio je Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća zadužen za oblast međunarodne i regionalne saradnje i lokalni ekonomski razvoj. On je istakao da su ovakvi sastanci i širenje znanja, kao i sama izrada Lokalne strategije ruralnog razvoja, veoma značajni za opštinu Srbobran, jer i lokalna samouprava ima nameru da pruži punu podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje, najvrednijem resursu kojim raspolaže opština Srbobran. "Sve ovo biće nam veoma značajno i kada konačno formiramo Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, koja bi trebalo da počne da funkcioniše u najskorijem vremenu. Na taj način će lokalni poljoprivredni proizvošači, ali i svi drugi preduzetnici, imati značajnu podršku opštine Srbobran u njihovom poslovanju", rekao je Debeljački.

srbobran.rs

foto:L.P. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen