Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1402/djaci-zmaj-jovine-kole-dravni-prvaci/

Verzija za tampu / To ScreenviewDJACI ZMAJ JOVINE ŠKOLE DRŽAVNI PRVACI!


Učenici OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", Damjan Maksimović, Nikolina Jeličić i Sabina Kiš osvojili drugo mesto po bodovima na Republilkom takmičenju koje je održano u Ruskom Krsturu.


Da se učenici naše zemlje ističu znanjem iz različitih oblasti, svedoci smo veoma često. Ipak, kada se tako nešto desi i u okviru naše opštine, to zaslužuje posebnu pažnju.

U martu mesecu, učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Srbobrana, učestvovali su na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika kao nematernjeg. Svoje znanje na ovom takmičenju iskušala su tri učenika sedmog razreda: Damjan Maksimović, Nikolina Jeličić i Sabina Kiš, pod mentorstvom nastavnice Snežane Hasanagić Đorđin. Sva tri učenika svojim bodovima i plasmanom, ostvarili su uslove za dalje takmičenje, republičko. Sam plasman na Republičko takmičenje, kao najviši vid takmičenja, bio je ogroman uspeh. Međutim, tu se ne završavaju uspesi ove sjajne dece.

- Važno je naglasiti da na ovom takmičenju učestvuju sva deca koja uče srpski kao nematernji jezik. Nepisano je pravilo da deca kojoj je maternji jezik mađarski, nemaju mnogo šanse, a ni uspeha, na ovakvim takmičenjima jer je njihov maternji jezik genetski i strukturalno potpuno različit u odnosu na srpski jezik, što nije slučaj sa takmičarima kojima je maternji jezik rusinski, ili slovački, kaže nastavnica Hasanagić Đorđin.

Učenici Zmaj Jovine škole demantovali su ovo nepisano pravilo i zauzeli treće mesto po plasmanu, a drugo po bodovima na Republilkom takmičenju koje se održalo 21. aprila u Ruskom Krsturu. Prvog mesta nije bilo zbog propozicija takmičenja.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign