Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

BARD OSVETLAO OBRAZ I PREDSTAVIO OPŠTINU SRBOBRAN


Izvođački sastav KUD-a ''BARD'' se jutros rano vratio iz Smederevske Palanke sa festivala folklora ''Jaseničko prelo'' i to sa tri osvojene nagrade.

Naime, juče, 28. aprila, po četrnaesti put održan je tradicionalni festival folklora takmičarskog karaktera ''Jaseničko prelo'' u sali Gradskog pozorišta u Smederevskoj Palanci.


''Bardovci'' su po prvi put učestvovali na ovom festivalu. Nastupili su sa mešovitom pevačkom grupom sa pesmama ''Đurđele momo'' i ''Sve ptičice zapjevale'', a zatim odigrali ''Splet igara i pesama iz Banije'' koreografa Dragana Milivojevića. Bili su odlični sudeći po burnom i dugotrajnom aplauzu publike, ali i po oceni žirija koji im je dodelio sledeće nagrade:

 prvo mesto u kategoriji ženskih igrača za Anu Paroški
 prvo mesto za mešovitu pevačku grupu
 treće mesto za orkestar.

Na festivalu je učestvovalo osam KUD-ova i to:

 KUD ''Goša'' Smederevska Palanka,
 KUD ''Bubušinac'' Bubušinac,
 Kulturni Centar ''Mladost'' Futog,
 Udruženje ''Veliko kolo'' Novi Sad,
 Društvo za kulturu ''Kablovi'' Jagodina
 KUD ''Kostolac'' Kostolac,
 KUD ''Abrašević'' Niš
 KUD ''Bard'' Srbobran

Svaki KUD je odigrao po jednu koreografiju i izveo pevačke tačke u izvođenju solista ili pevačkih grupa. Ceo program je pored oduševljene publike budno pratio stručni žiri u sledećem sastavu:


- Goran Mitrović – prvak Nacionalnog ansambla ''Kolo'', diplomirani vaspitač specijalista za tradicionalne igre i master audio vizuelni umetnik koreograf, kao predsednik, Željko Radovanović – profesor muzike i Predrag Marković doskorašnji umetnički rukovodilac KUD-a ''Goša'', kao članovi žirija.
Nije žiriju bilo lako. Svi ansambli su bili jako dobri, ali stručno oko i uho zna da napravi razliku i prepozna najbolje.

 

Sve čestitke igračima i pevačima, a naravno i koreografu i umetničkom rukovodiocu Draganu Milivojeviću i šefu orkestra Nikoli Krivokapiću,

 

Nakon završenog takmičarskog dela programa usledilo je druženje svih učesnika u hotelu ''Kiseljak'' u Smederevskoj Palanci do kasno u noć. 

Postavio: Administrator dana 2018.04.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin