Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1407/bard-osvetlao-obraz-i-predstavio-optinu-srbobran/

Verzija za tampu / To ScreenviewBARD OSVETLAO OBRAZ I PREDSTAVIO OPŠTINU SRBOBRAN


Izvođački sastav KUD-a ''BARD'' se jutros rano vratio iz Smederevske Palanke sa festivala folklora ''Jaseničko prelo'' i to sa tri osvojene nagrade.

Naime, juče, 28. aprila, po četrnaesti put održan je tradicionalni festival folklora takmičarskog karaktera ''Jaseničko prelo'' u sali Gradskog pozorišta u Smederevskoj Palanci.


''Bardovci'' su po prvi put učestvovali na ovom festivalu. Nastupili su sa mešovitom pevačkom grupom sa pesmama ''Đurđele momo'' i ''Sve ptičice zapjevale'', a zatim odigrali ''Splet igara i pesama iz Banije'' koreografa Dragana Milivojevića. Bili su odlični sudeći po burnom i dugotrajnom aplauzu publike, ali i po oceni žirija koji im je dodelio sledeće nagrade:

 prvo mesto u kategoriji ženskih igrača za Anu Paroški
 prvo mesto za mešovitu pevačku grupu
 treće mesto za orkestar.

Na festivalu je učestvovalo osam KUD-ova i to:

 KUD ''Goša'' Smederevska Palanka,
 KUD ''Bubušinac'' Bubušinac,
 Kulturni Centar ''Mladost'' Futog,
 Udruženje ''Veliko kolo'' Novi Sad,
 Društvo za kulturu ''Kablovi'' Jagodina
 KUD ''Kostolac'' Kostolac,
 KUD ''Abrašević'' Niš
 KUD ''Bard'' Srbobran

Svaki KUD je odigrao po jednu koreografiju i izveo pevačke tačke u izvođenju solista ili pevačkih grupa. Ceo program je pored oduševljene publike budno pratio stručni žiri u sledećem sastavu:


- Goran Mitrović – prvak Nacionalnog ansambla ''Kolo'', diplomirani vaspitač specijalista za tradicionalne igre i master audio vizuelni umetnik koreograf, kao predsednik, Željko Radovanović – profesor muzike i Predrag Marković doskorašnji umetnički rukovodilac KUD-a ''Goša'', kao članovi žirija.
Nije žiriju bilo lako. Svi ansambli su bili jako dobri, ali stručno oko i uho zna da napravi razliku i prepozna najbolje.

 

Sve čestitke igračima i pevačima, a naravno i koreografu i umetničkom rukovodiocu Draganu Milivojeviću i šefu orkestra Nikoli Krivokapiću,

 

Nakon završenog takmičarskog dela programa usledilo je druženje svih učesnika u hotelu ''Kiseljak'' u Smederevskoj Palanci do kasno u noć.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign