Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1409/kosilica-i-trimer-za-igralite-u-novom-naselju/

Verzija za tampu / To ScreenviewKOSILICA I TRIMER ZA IGRALIŠTE U NOVOM NASELJU


Obećano - učinjeno! Članovi Udruženja "Naša priča" dobili su na korišćenje od opštine kosilicu i trimer za travu, tako da će ove sezone igralište za decu na Unčiću biti uvek pokošeno i na usluzi deci...


Ovaj poklon uručio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji je pre sedam dana obećao pomoć članovima ovog udruženja, koji održavaju dečije igralište na Unčiću.

- Građani okupljeni u ovom udruženju su napravili od zakorovljenog prostora prelep prostor za svoju decu i za sebe, veliko igralište i sportske terene. Prvi put kada sam bio ovde, prošlog vikenda, razgovarali smo o tome da će lokalna samouprava ovakvu lepu građansku inicijativu podržati. Ovo je prelep primer, a lokalana samouprava podržaće svaku sličnu građansku inicijativu. Obećali smo da ćemo im pomoći na razne načine, a sada smo ovim vrednim građanima na poklon doneli kosačicu i trimer, što će im olakšati održavanje ovog prostora, rekao je prilikom primopredaje Radivoj Paroški.

U neposrednoj blizini ovog igrališta je i šumica koja bi mogla da bude idealna za odmor i šetnju u prirodi.

- Predsednik je u najkraćem mogućem roku ispunio ono što je obećao, pre nedelju dana. Dobili smo kosilicu i trimer, što će nam umnogome olakšati održavanje ovog prostora. Pored se nalazi šumica i u planu je da napravimo tu šetalište i park, a predsednik nam je obećao da će lokalna samouprava podržati ovaj naš projekat, kazao je Dane Piontek ispred Udruženja "Naša priča".

Njihov plan je da u naredno periodu pored uređenja šumice, kultivišu prostor iza dečijeg igrališta prema kanalu koji je obrastao trskom, a za teren koji je predviđen za odbojku na pesku već je naručen pesak kako bi se teren aktivirao i priveo nameni.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign