Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

SRBOBRAN.NET NAJUTICAJNIJI ELEKTRONSKI MEDIJ U NAŠOJ OPŠTINI


Svetski dan slobode medija obeležava se od 3. maja 1993. godine, kada ga je ustanovila Generalna skupština UN.Udruženje novinara Srbije (UNS) je povodom Svetskog dana slobode medija uputilo proglas u kojem zahteva da vlast uspostavi "istinski dijalog" s medijskom zajednicom u cilju završetka medijske strategije.


Udruženje novinara Srbije takođe u proglasu izričito traži da u okviru Medijske strategije posebno bude razrađena strategija za opstanak i razvoj lokalnih medija.

Od 2012.godine u skladu sa mogućnostima lokalnog budžeta opština Srbobran pruža kontiuiranu finansijsku podršku lokalnim medijima kroz različite oblike saradnje. U skladu sa tim Srbobran.net ima mogućnost da bez senzacionalizma i "friziranja" stvarnosti izveštava o svim temama koje su u interesu informisanja građana.

O kvalitetu informisanja u našoj opštini sasvim sigurno mišljenja su podeljena, što je normalno, jer uvek će biti oni koji misle da ne dobijaju dovoljno prostora da bi izneli svoje mišljenje. Upravo zbog toga Srbobran,net je svoju uređivačku politiku koncipirao tako da više pažnje posvećuje događajima i običnim građanima iz našeg okruženja i njihovim uspesima nego "politiziranju", ostavljajući taj prostor drugima, pre svega društvenim mrežama i blogovima.

Da je ovaj koncept dobar i nailazi na pozitivnu ocenu ukazuju činjenice. Naš portal u aprilu je posetilo 67. 268, a u istom vremenskom periodu pregledano je 671. 943 stranica na portalu.

Takođe, da Srbobran.net ima većinsku podršku građana, kada govorimo o informisanju, potvrđuje podatak koji nudi napoznatiji svetski pretraživač, Alexa.com koji se bavi rangiranjem sajtova. Na osnovu njihovih podataka Srbobran.net je rangiran u svetskim okvirima na poziciji 4,763,693. Za nama su dva portala iz naše opštine koji su rangirani približno i to na pozicijama 7,452,111 i 7,620,027.

U Srbiji naš portal ima svoje mesto među 2.000 najposećenijih sajtova i trenutno je na 1618.poziciji u ukupnom zbiru. U kategoriji portali nalazim se na 71.mestu.

Da bi se mediji razvijali i objektivno izveštavali potrebno je još mnogo raditi na medijskom tržištu, a država je tu da obezbedi uslove za ravnopravno učešće svih nas koji se pošteno bavimo ovim poslom.

Na kraju u ime Srbobran.net-a upućujem najiskrenije reči zahvalnosti svima koji nas svakodnevno posećuju, na taj način se informišu i tako na najbolji način vrednuju naš rad. Zahvalnost dugujemo i našim saradnicima koji nas obaveštavaju o svim relevantnim događajima kako bi smo mogli pravovremeno i istinito da informišemo.

Autor portala Srbobran.net

 Aleksandar Šijačić 

Postavio: Administrator dana 2018.05.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin