Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OBELEŽEN DAN POBEDE


Srbobran nastavlja da neguje tradicije antifašističke borbe. Danas je polaganjem cveća i venaca na spomen obeležje na Trgu slobode odata pošta svima koji su stradali za slobodu od početka do kraja II Svetskog rata.


Cveće su položili delegacije opštine, lokalnog Subnor-a, OO Srpske napredne stranke i OO Socijalističke partije Srbije.

Obeležavanje devetog maja, ovog velikog i značajnog datuma u našoj istoriji kada smo na strani pobednika porazili mračne sile i svrstali se u red pobednika u borbi protiv fašizma počelo je himnom Srbije koju je otpevao hor OŠ "Vuk Karadžić.

U programu su nastupili učenici ove škole, a prisutnim građanima obratili su se Ljubomir Panjković ispred Subnor-a i Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški.

- Ovo je pobeda koja je izmenila sudbinu čovečanstva, ona je spasila mnoge narode iz fašističkog ropstva. Dan pobede nije samo istorijski datum i podsećanje na cenu koju su platili narodi za mir, to je i upozorenje da se ne dopusti novi svetski rat koji bi za planetu mogao da bude i poslednji, kazao je između ostalog Radivoj Paroški,

Nakon polaganja venaca u prostorijama Subnor-a, svečanost je nastavljena dodelom zahvalnica za izuzetan doprinos negovanju i očuvanju i razvijanju tradicije NOR-a i ostvarivanju ciljeva i zadataka Subnor-a, kao i povelja povodom 70 godina osnivanja ove boračke organizacije najistaknutijim članovima u našoj sredini.

Povelje je uručila Milosava Aleksić zamenik, a zahvalnice predsednik ove organizacije Drago Popović.

GALERIJU SA FOTOGRAFIJAMA MOŽETE VIDETI OVDE. 

Postavio: Administrator dana 2018.05.08   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin