Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ODMARALIŠTE SRBOBRAN U SUTOMORU OD SADA "PLAVA OBALA"


Tako je odlučila većina odbornika u Skupštini opštine koji su danas održali redovnu 21. sednicu koja je na dnevnom redu imala devet tačaka. Odlučeno je da opština, konačno nakon 16 godina, dobije novo vozilo koje će koristiti predsednik opštine i druga izabrana lica na radu u opštini. 


Skupštinska većina dala je zeleno svetlo da se opština Srbobran zaduži "kod poslovne banke u iznosu od 3.034.500,00 dinara, sa rokom otplate kredita do tri godine, za finansiranje nabavke novog putničkog vozila," i na taj način prihvatila odluku Opštinskog veća . Kako je rečeno, u prethodnih više od tri decenije kupljena su samo dva vozila kojim se služi predsednik opštine i druga izabrana ili imenovana lica, a automobil koji treba da se menja, kupljen je 2002. godine.

Opština će svoj vozni park osvežiti novim automobilom Peugeot 508.

Ovaj automobil će zameniti Peugeot 406 koji je do sada korišćen prilikom putovanja i odlazaka van Srbobrana.

Odbornici su na današnjoj sednici doneli Odluku o izmenama Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Odmaralište Srbobran". Prema odredbama odluke menja se član 14. stav 1. Odluke i sada glasi: "Opština Srbobran kao osnivač Društva, prenosi Društvu na korišćenje i upravljanje, bez prava otuđenja, opterećenja i bilo kojeg oblika raspolaganja, zgradu odmarališta u Sutomoru koja je sagrađena na parceli br. 2095 K.O.Sutomore, površine 880 m2, i pomoćne objekte sagrađene na parceli broj 2094 K.O. Sutomore, površine 440 m2, sve upisano u List nepokretnosti broj 109 K.O. Sutomore, u Crnoj Gori, sve upisano kao javna svojina opštine Srbobran u 1/1 dela, radi obavljanja delatnosti Društva shodno članu 9. ove Odluke. Menja se član 15. Odluke i sada glasi: Društvo je u obavezi da odmah nakon registracije Društva u Agenciji za privredne registre Republike Srbije, a najduže u roku od 60 dana od dana donošenja ove Odluke, izvrši registraciju poslovne jedinice 'Plava obala' u Crnoj Gori u opštini Bar, sa sedištem poslovne jedinice u Sutomoru, obala Novakovića bb, za obavljanje delatnosti iz člana 9. ove Odluke".

Inače na svojoj poslednjoj sednici Opštinsko veće donelo je Rešenje na davanje saglasnosti na cenovnik usluga Odmarališta u Sutomoru za nastupajuću turističku sezonu. Cene su sledeće:

Juli - avgust (noćenje) 1562.50 dinara, deca do 10 godina 1312.50 dinara apartman 7.000 dinara.

Sednica SO Srbobran kojom je predsedavala Milena Alargić, završena je odborničkim pitanjima.

Jun - septembar (noćenje) 1312.50 dinara, deca do 10 godina 1062.50, apartman 6.000 dinara

S.Š.

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2018.05.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin