Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

NEMA DUPLIH GODIŠNJIH PREGLEDA!


Šestomesečnih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina, ipak, neće biti, potvrdio je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.


Prema Pravilniku o tehničkom pregledu, koji stupa na snagu 5. jula vozila starija od 15 godina trebalo je da imaju tehnički pregled dva puta godišnje. Međutim, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas da će se tehnički pregledi vozila održavati kao do sada - jednom godišnje i da niko ne treba da se plaši.

Nebojša Stefanović je razjasnio da je zakonskim odredbama iz 2009. godine predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina. 

- Ova odredba neće biti primenjivana i ići ćemo na izmene tog zakona. Niko ne treba da se plaši. Tehnički će biti na godinu dana, kako je bilo i do sada, rekao je Stefanović za TV Prva.

U saobraćajnoj policiji naglašavaju da će dupli tehnički pregledi biti ukinuti najkasnije tokom leta.

- Prema Pravilniku o tehničkom pregledu vozila, prvi šestomesečni pregledi trebalo je da se održe tek 5. januara 2019. godine, a do tada će se ta odredba ukinuti. Moguće je da se to uradi već narednih dana u okviru Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja ili u junu odnosno julu. Stavka o duplim tehničkim pregledima predviđena je još Zakonom o bezbednosti u saobraćaju iz 2009. godine, ali nikad nije primenjivana - objašnjavaju u saobraćajnoj policiji.

- Kako je i predviđeno pravilnikom, tehnički pregled će biti znatno detaljniji i duži. Za putnička vozila trajaće 30 minuta, a neće se tolerisati i najmanji kvar na upravljačkom i kočionom sistemu i dubinska korozija. Takođe, svako pregledano vozilo moraće da ima pet fotografija: sve četiri strane vozila i brzinometar. Minimalna cena tehničkog pregleda biće kao i do sad između 1.000 i 1.500 dinara koliko će koštati testiranje u manjim mestima - kažu u saobraćajnoj policiji, a prenosi Blic.

S.N.

Foto:Tanjug 

Postavio: Administrator dana 2018.05.14   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin