Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/145/memorijalni-turnir-milenko-geni-/

Verzija za tampu / To ScreenviewMEMORIJALNI TURNIR MILENKO GENČIĆ


Po prvi put, ove godine, na Trgu Republike, održaće se noćni turnir "Street football" 3 na 3...


Turnir je humanitarnog karaktera, a prijave su u toku. Početak turnira je planiran za 15.07. i očekuje se veliki broj ekipa.

Na inicijativu našeg portala, koji je medijski sponzor ovog letnjeg sportskog događaja, turnir će nositi ime Milenka Genčića, sportskog novinara i  jednog od nekolicine hroničara života u Srbobranu tokom dvadesetog veka.

Ove godine se navršilo 15 godina od kako je ovaj "dobri duh Srbobrana" i zaljubljenik u sport, ljude i novinarstvo umro. Sahranjen je na pravoslavnom groblju u Srbobranu, a na ovaj način organizatori turnira prihvatili su na sebe obavezu da u vremenu koje je ispred nas neguju uspomenu na Milenka Genčića, koji je preko 40 godina svakodnevno izveštavao sa sportskih terena i ulica u našoj opštini. Pisao je za "Politiku", "Dnevnik", "Večernje Novosti", "Tanjug", javljao se u program Radija Novi Sad, a jedan je od osnivača Radija Srbobran. 

- Više sam bio u novinarstvu nego što sam bio živ. Bio sam prisutan u javnosti i rađao sam se svaki dan, umirao sam svaki dan, nestajao sa pozornice, i ponovo se sutradan rađao. To je nešto veliko. Treba novinarstvo voleti. Tu nema kraja. Radiš do kraja svoga veka, kazao je u jednom od svojih poslednjih intervjua, 1998.godine Milenko Genčić.

Ovaj turnir, koji nas očekuje polovinom jula, divna je prilika da obnovimo sećanje na lik i delo Milenka Genčića i odamo mu priznanje za sve što je uradio, za razvoj i afirmaciju sporta u našoj sredini, pišući decenijama prelepe tekstove sa stadiona i sportskih terena.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign