Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

KIŠA NAPRAVILA VELIKE PROBLEME NA BEGLUKU!


Ogromna količina kiše koja se sručila sinoć na Srbobran napravila je na Begluku najveće probleme i to pre svega u Ohridskoj i ulici Pere Segedinca, gde su vatrogasci i JKP Graditelj pumpama izvlačili vodu, a angažovane su i dve cisterne za izvlačenje vode kako ne bi nastala veća šteta.


U Ohridskoj ulici gde je bila jedna od kritičnih tačaka gde su poplavljeni plastenici porodice Srdanov zatekli smo pored vatrogasne ekipe i radnika JKP Graditelj i predsednika opštine koji je izašao na lice mesta da se uveri kako se odvija sanacija novonastalih problema. 

Pored pumpi u Ohridskoj ulici istovremeno pumpama je voda izvlačena i u ulici Pere Segendinca.

Kritično je bilo i na putu Srbobran - Bečej u krivini kod Mlake. Tamo je kiša bukvalno napravila poplavu. Kolovoz u dužini preko pedeset metara bio je poplavljen, tako da je policija nekoliko sati blokirala put i regulisala saobraćaj usporavajući i upozoravajući vozače iz oba smera da uspore i pažljivo prođu ovu deonicu puta. 

Koliko je tačno palo kiše dok pišemo ovaj tekst nemamo zvaničan podatak, ali barata se ciframa od 45 - 80 litara po kvadratnom metru u pojedinim delovima. Takođe nevreme koje je zahvatilo Srbobran donelo je i sitan grad sa sobom. Koliko su štete grad i ogromna količina kiše izazvali u našem ataru tek ćemo videti.

- U nekim delovima Srbobran zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom periodu i zbog konfiguracije terena, u ulicama koje imaju određene padove, došlo je do sitacije da su se formirale velike vodene površine. Na nekoliko mesta gde je bilo najkritičnije izašle su naše ekipe. Štab za vanredne situacije je urgentno delovao i sprečili smo veće posledice koje su mogle biti izazvane ovom velikom količinom kiše. Rekao bih da je ova sitacija i poslednica nemarom koji je višegodišnji u predhodnom periodu. Mnogi odvodni kanali su zatrpani i zato sada nam se dešava ovako nešto. Maksimalni napor smo učinili ove noći da saniramo posledice ove ogromne padavine i stanje dovedemo u koliko toliko normalno. Opasnost je pretila da voda uđe i u kuće, ali za sada koliko imam informacije, uspešnom intervencijom naših službi koje su angažovane problem je rešen, kazao je za naš portal Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.05.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin