Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1462/deca-iz-nadalja-nastupila-u-subotici/

Verzija za tampu / To ScreenviewDECA IZ NADALJA NASTUPILA U SUBOTICI!


Deca iz pripremne grupe vrtića „BUBAMARA“ iz Nadalja, juče su nastupala u Subotici, u Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ gde je svečano otvorena 32. „Klincijada“, najmasovnija manifestacija posvećena dečjem stvaralaštu.


U okviru programa ovogodišnje „Klincijade“, nastupiće tokom ove nedelje oko 1600 mališana Predškolske ustanove “Naša radost“, ali i deca iz gostujućih vrtića, među kojima je i naših 25. Nadaljska „Bubamara“ sarađuje sa subotičkim vrtićima u eTwinning projektima, a ovo je bio još jedan vid bogaćenja te saradnje.

U pozdravnoj reči, v.d. direktor Predškolske ustanove „Naša radost“, Nebojša Markez, rekao je da se iza „Klincijade“ nalazi ogroman trud svih učesnika, te da su dečiji osmesi najbolji dokaz da se taj trud  isplati. To su nam pokazali i osmesi  malih Bubamaraca, koji su se vratili puni utisaka i lepih uspomena.

- Nadaljska deca su krenula put Subotice zahvaljujući lokalnoj samoupravi i predsedniku Radivoju Paroškom, koji je prepoznao važnost ovakvih događaja, gde se na najlepši način, predstavlja naša opština. U ime mališana, njihovih roditelja i u svoje ime zbog toga upućujem veliku zahvalnost predsedniku Paroškom, na obezbeđenom prevozu, kao i Đorđu Grujiću, jer su deca, svi zajedno, bili ponosni i srećni, kazala je Danijela Miličić Trebaticki, vaspitačica.

Nakon uspešnog nastupa, deca su bila gosti vrtića „Sanda Marjanović“, gde su imala priliku da se druže, kroz igru i pesmu, sa subotičkim vršnjacima, a nakon toga su prošetala obalom Palićkog jezera i uživala u njegovoj lepoti.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign