Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

STIŽE NOVAC ZA SEGEDINAC!


Predsednik Paroški danas je potpisao ugovor u Vladi Vojvodine, po Konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta. Na taj način obezbeđena su sredstva za segedinski put...


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 68 ugovora predstavnicima 41 lokalne samouprave, koje su ostvarile pravo po osnovu tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u vrednosti 932, 5 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 300 miliona dinara.

Realizacijom današnjih ugovora planirano je uređenje 1.510 kilometara kanalske mreže, 78 kilometara atarskih puteva i 3.615 metara uređenja otresišta.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević izjavio je da je jedan od najvažnijih prioriteta Pokrajinske vlade razvoj agrara, te da Pokrajinska vlada kroz konkretan agrarni budzet, koji, kako je istakao, nikada nije bio veći, pokazuje koliki značaj daje razvoju poljoprivrede, a predsednik Mirović podsetio je da je Pokrajinska vlada od 2016. godine do danas u fokus stavila privredni i ekonomski razvoj i jedno od najvažnijih pitanja, kako je rekao, razvoj poljoprivrede.

- Naš budžet je od 2016. godine uvećan za osam milijardi dinara i taj iznos smo usmerili na velike razvojne projekte, rekao je Mirović.

Koliko je značajno ovo današnje potpisivanje ugovora za našu opštinu prokomentarisao je Radivoj Paroški koji je potpisao ugovor u ime naše opštine. Istom prilikom odgovorio je na naše pitanje da li spadamo u red opština kojima je danas predsednik Mirović uputio kritiku u vezi sa naplatom zakupa državne zemlje koja se daje u najam. Evo njegove izjave:

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.05.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin