Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

NIKOLI NAGRADA NA DRŽAVNOM, MARIJA ZAPAŽENA!


Zapažen uspeh mladih hemičara iz OŠ "Vuk Karadžić" na republičkom takmičenju - Nikola Stanojević osvojio treću nagradu!


Učenici sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, Marija Banković i Nikola Stanojević, u proteklom periodu su postigli visoke rezultate na takmičenjima iz hemije.


Najpre su na Okružnom takmičenju koje je održano u Novom Sadu 22.aprila ove godine podelili prvo mesto, tako što su oboje osvojili veoma visokih 98 bodova. Usledio je plasman na Republičko takmičenje koje je održano 19. i 20.5.2018. godine na Hemijskom fakultetu u Beogradu.


Prvog dana takmičenja radili su test znanja, zajedno sa ostalih skoro 90 učesnika. Marija je tom prilikom osvojila 20. mesto, ali uzimajući u obzir da je rang formiran tako da veliki broj učesnika ima jednak broj bodova.Nikola se plasirao i na drugi deo takmičenja-laboratorijske vežbe, koje su održane sledećeg dana, 20.5.2018. Posle uspešno odrađenih vežbi i provera iz laboratorijskog znanja, Nikoli je po broju ukupno osvojenih bodova pripala 3. nagrada u Republici!


Učenike je pripremala nastavnica hemije Isidora Radovanov, koja ovom prilikom ističe zadovoljstvo njihovim uspehom, talentom i zalaganjima.

- Pred Nikolom i Marijom se nalaze novi izazovi, a nama preostaje da im na dosadašnjim uspesima, ne samo iz hemije, nego i iz ostalih nastavnih predmeta, čestitamo i poželimo im sreću na narednim takmičenjima, kazala je po povratku sa takmičenja Isidora.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.05.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 71
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen