Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1471/nikoli-nagrada-na-dravnommarija-zapaena/

Verzija za tampu / To ScreenviewNIKOLI NAGRADA NA DRŽAVNOM, MARIJA ZAPAŽENA!


Zapažen uspeh mladih hemičara iz OŠ "Vuk Karadžić" na republičkom takmičenju - Nikola Stanojević osvojio treću nagradu!


Učenici sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, Marija Banković i Nikola Stanojević, u proteklom periodu su postigli visoke rezultate na takmičenjima iz hemije.


Najpre su na Okružnom takmičenju koje je održano u Novom Sadu 22.aprila ove godine podelili prvo mesto, tako što su oboje osvojili veoma visokih 98 bodova. Usledio je plasman na Republičko takmičenje koje je održano 19. i 20.5.2018. godine na Hemijskom fakultetu u Beogradu.


Prvog dana takmičenja radili su test znanja, zajedno sa ostalih skoro 90 učesnika. Marija je tom prilikom osvojila 20. mesto, ali uzimajući u obzir da je rang formiran tako da veliki broj učesnika ima jednak broj bodova.Nikola se plasirao i na drugi deo takmičenja-laboratorijske vežbe, koje su održane sledećeg dana, 20.5.2018. Posle uspešno odrađenih vežbi i provera iz laboratorijskog znanja, Nikoli je po broju ukupno osvojenih bodova pripala 3. nagrada u Republici!


Učenike je pripremala nastavnica hemije Isidora Radovanov, koja ovom prilikom ističe zadovoljstvo njihovim uspehom, talentom i zalaganjima.

- Pred Nikolom i Marijom se nalaze novi izazovi, a nama preostaje da im na dosadašnjim uspesima, ne samo iz hemije, nego i iz ostalih nastavnih predmeta, čestitamo i poželimo im sreću na narednim takmičenjima, kazala je po povratku sa takmičenja Isidora.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign