Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

JUBILEJ VREDAN PAŽNJE!


Udruženje za zaštitu prava životinja “BAK“ Srbobran,Nadalj  osnovano je pre tačno 10 godina, u maju 2008.godine. Osnovano je na neodređeno vreme sa idejom ostvarivanja ciljeva u oblasti zalaganja za unapređenje zaštite svih životinja. Ovo je priča o njima...


Za ovih deset godina, BAK je sa ulica sklonio i udomio preko 300 pasa. Već nakon godinu dana od osnivanja kreće u akciju sterilizacije - kastracije pasa i mačaka. Zahvaljujući donacijama iz zemlje i inostranstva do sada je sterilisano i kastrirano 636 pasa i 264 mačaka na teritoriji naše opštine. Za ovaj posao od donatora je dobijeno 17.895 Eura. Sredstva od donacije direktno su od strane donatora uplaćivana veterinarima koji su priložili dokaze o izvršenoj sterilizaciji - kastraciji.

U saradnji sa osnovnim školama rađene su edukacije učenika u cilju humanijeg postupanja prema životinjama....Školama su podeljeni besplatni DVD i štampani materijali radi još bolje edukacije.
Leci edukativog sadržaja su dostavljeni svakom domaćinstvu na teritoriji naše opštine (prednosti sterilizacije,Zakonska regulativa zaštite životinja)

Udruženje je podnelo nekoliko prijava protiv građana za koje smo imali evidentne dokaze da su svoje pse izbacili na ulicu.


BAK je  povezan sa organizacijama i društvima iz inostranstva  u cilju udomljavanja napuštenih životinja, dobijanja donacija i drugih vrsta pomoći oko zbrinjavanja napuštenih životinja.

Udruženje za zaštitu prava životinja “BAK” konkurisalo je za dobijanje donacije za sterilizaciju - kastraciju napuštenih pasa na teritoriji naše opštine koju dodeljuje   Fondacija Brižit Bardo.
Fondacija je odgovorila na zahtev i stigao je zvaničan odgovor od Fondacije kojim potvrđuje da će finansirati sterilizacije - kastracije napuštenih životinja na teritoriji naše opštine.
 

- Smatram da smo svojim dosadašnjim radom doprineli da se promeni način razmišljanja i ponašanja građana naše opštine kao i to da se opština Srbobran počne posmatrati kao sredina koja je prepoznala problem koji predstavljaju napuštene životinje i koja će rešavanju istog prići sa prave strane i u skladu sa zakonom. Cilj nam je takođe stvaranje odgovornog vlasništva i kažnjavanje onih koji životinje izbacuju na ulicu, nekontrolisano razmnožavaju i time prave problem svim građanima naše opštine, kazala je povodom ovog jubileja za naš portal Svetlana Đorđin, osnivač i poredsednica Udruženja Bak.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.05.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin