Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

POTVRDA KVALITETA ULOG ZA VELIKE PLANOVE


Pre samo godinu dana krenuli su praktično od nule. Došli su iz Bečeja u Srbobran sa planom da se bave svinjogojstvom. Danas imaju sopstvenu proizvodnju od suprasnih krmača, prasadi, sopstveni uzgoj i tov svinja.


Nekadašnji objekti svinjogojstva Elana, potom farme Matić, na subotičkom putu, poslednjih godinu dana nose naziv Ekstra Farm. Ova bečejska firma u Srbobranu, za kratko vreme izrasla je u proizvođača svinja sa jasnom vizijom. Na tržište žele da plasiraju kvaltetne proizvode iz sopstvenog uzgoja.

Vlasnik, Milutin Eraković može da bude zadovoljan. Na poslednjem Poljoprivrednom sajmu, na 85. međunarodnoj smotri poljoprivrednih proizvođača u Novom Sadu pripala su im dva priznanja.

Naime na Danu stočara Ekstra farm iz Srbobrana, u prisustvu Branislava Nedimovića, ministra poljoprivrede, dobila je zlatni pehar za jorkšir nerasta koji se takmičio van konkurencije i osvojeno je vicešampionsko mesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji nazimica.

Koliko saznajemo postavljeni su razvojni planovi za budućnost, tako da po svemu sudeći, Srbobran, između ostalog, zahvaljujući Extra farm-u, trebalo bi da zadrži reputaciju koja je stvarana generacijama i da bude prepoznatljiv i kao mesto gde se gaje kvaltetne svinje.

Z.S.

  

Postavio: Administrator dana 2018.05.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen