Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1476/potvrda-kvaliteta-ulog-za-velike-planove/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOTVRDA KVALITETA ULOG ZA VELIKE PLANOVE


Pre samo godinu dana krenuli su praktično od nule. Došli su iz Bečeja u Srbobran sa planom da se bave svinjogojstvom. Danas imaju sopstvenu proizvodnju od suprasnih krmača, prasadi, sopstveni uzgoj i tov svinja.


Nekadašnji objekti svinjogojstva Elana, potom farme Matić, na subotičkom putu, poslednjih godinu dana nose naziv Ekstra Farm. Ova bečejska firma u Srbobranu, za kratko vreme izrasla je u proizvođača svinja sa jasnom vizijom. Na tržište žele da plasiraju kvaltetne proizvode iz sopstvenog uzgoja.

Vlasnik, Milutin Eraković može da bude zadovoljan. Na poslednjem Poljoprivrednom sajmu, na 85. međunarodnoj smotri poljoprivrednih proizvođača u Novom Sadu pripala su im dva priznanja.

Naime na Danu stočara Ekstra farm iz Srbobrana, u prisustvu Branislava Nedimovića, ministra poljoprivrede, dobila je zlatni pehar za jorkšir nerasta koji se takmičio van konkurencije i osvojeno je vicešampionsko mesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji nazimica.

Koliko saznajemo postavljeni su razvojni planovi za budućnost, tako da po svemu sudeći, Srbobran, između ostalog, zahvaljujući Extra farm-u, trebalo bi da zadrži reputaciju koja je stvarana generacijama i da bude prepoznatljiv i kao mesto gde se gaje kvaltetne svinje.

Z.S.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign